Yekgirtu lideri Bahaeddin: Parti binaları halkın bir damla kanı kadar önemli değil

08-12-2020
Rûdaw
Etiketler Yekgırtu Selahaddin Bahaeddin Süleymaniye Gösteri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaeddin, hükümeti krizleri iyi idare etmemekle eleştirdi. Bahaeddin, Süleymaniye’deki gösterilerde yaşanan can kaybına ilişkin, "Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilerin binaları, halkın bir damla kanı kadar önemli değil" dedi.

Yekgırtu lideri Bahaddin, memur ve çalışan maaşlarının ödenmesinde yaşanan gecikme nedeniyle Süleymaniye ve Halepçe düzenlenen gösterilere ilişkin açıklama yayımladı.

Protesto ve öfke dalgasının, toplumun ağır yaraları ve psikolojik durumuna işaret ettiğini belirten Baharddin, bu durumun aynı zamanda iktidarın krizi yönetmekteki başarısızlığını gösterdiği ve durumun daha da kötüleşmesi ihtimalinin çok uzak olmadığı yorumunu yaptı.

Tüm siyasi taraflara, aydın ve akil insanlara tavır sahibi olmaları çağrısında bulunan Bahaeddin, “Hep birlikte halkın geçim derdi, ülkenin güvenliği ve Kürdistan Bölgesi’nin büyük kazanım ve tecrübesine sahip çıkılmalı. Parti çıkarlarını savunma ve siyasi müzayede zamanı değil. Tüm taraflar vatanseverlik ruhu ve sorumlulukla hareket etmeli” dedi.

Bahaeddin, "Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilerin binaları, halkın bir damla kanı kadar önemli değil" ifadelerini kullandı.

Medeni gösterilerin “hak” olduğunu belirten Selahaddin Bahaeddin, ancak şiddet yanlısı gösterilerei tasvip etmediklerini belirtti.

KDP, KYB ve Goran’dan "ortak sorumluluk" vurgusu

Öte yandan Başkan Neçirvan Barzani başkanlığında Erbil'de bir araya gelen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) yetkilileri de protestolara ilişkin ortak bir açıklama yayımladı.

Şiddetten uzak, devlet kurumlarını ve sivillerin mallarını hedef almayan gösterilerin en temel hak olduğu kaydedilen açıklamada, IKBY'nin istenmeyen durumdan kurtulması ve halkın çıkarları için ortak sorumluluk alınması konusuna vurgu yapıldı.

Açıklamada ayrıca siyasi bir heyetin bütçe meselesini görüşmek üzere en kısa zamanda Bağdat'a gönderilmesine karar verildiği aktarıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri

Şengal ve sınır bölgelerinin güvenlik dosyası Irak Ordusunda kalacak

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri, Şengal ve çevresindeki güvenlik durumunu incelemek üzere Musul ilini ziyaret etti. Şemmeri’nin, bölgedeki güvenlik dosyasının polise devredilmesi konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.