Irak'tan PKK’ye karşı operasyon açıklaması

21-06-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Irak Abdulvahap es-Saadi Erbil Süleymaniye
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Terörle Mücadele Servisi Başkanı Abdulvahap es-Saadi, Erbil ve Süleymaniye'de Terör Mücadele Servisi'ne bağlı birer askeri alayın kurulabileceğini söyledi. Saadi, Başbakan Sudani’nin talimat vermesi halinde PKK’ye karşı da operasyon düzenleyebileceklerini belirtti.

Abdulvahap es-Saadi, başında bulunduğu servisin faaliyetleri hakkında Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rûdaw muhabirinin sorusuna yanıt veren Saadi, " Kürdistan Bölgesi’nde süren operasyonlarımızda Erbil ve Süleymaniye ile yüksek koordinasyon içerisindeyiz. Erbil'den 40 teröristi teslim aldık” dedi.

Saadi, “İki gün önce Süleymaniye'de düzenlenen operasyonda terörist tutuklandı” diye konuştu.

Süleymaniye'de Terör Mücadele Servisi'ne bağlı bir askeri alayın kurulabileceğini belirten Saadi, “Geleceğe yönelik bir projemiz var, Allah’ın izni ile Kürdistan Bölgesi yönetimi ile koordineli olarak Erbil'de de Terörle Mücadele alayı kuracağız” ifadelerini kullandı.

Abdulvahap es-Saadi, Anadolu Ajansı muhabirinin, “Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK'ye karşı operasyon düzenleyip düzenlemeyecekleri” yönündeki sorusuna, "Terörle Mücadele Servisi olarak her türlü terör örgütüne karşı mücadele vermeye hazırız. Bu noktada Silahlı Kuvvetler Başkanı ve Başbakan Sudani'nin talimat vermesi halinde her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Terörle Mücadele Servisi Irak'ın tüm kentlerinde bulunuyor” yanıtı verdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli