Salgın sürecinde online Kürtçe kitap satışları arttı

23-06-2020
Maşallah Dekak
Etiketler Kürtçe kitap Online satış Pirtûka Kurdî Kürtçe kitap satışı Adıyaman Diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde Kürtçe kitap okuyanların sayısı arttı. Online Kürtçe kitap satışı yapan Pirtûka Kurdî sitesinin kitap satışları da yüzde 40 civarında arttı.

Rûdaw’a konuşan Pirtûka Kurdî personeli Berfin Huseyni, “Sabah saatlerinde online gelen siparişlerin listesini çıkarıyoruz. Listeleri tek tek hazırlıyoruz. Paketledikten sonra faturalarını keserek adreslerine gönderiyoruz” dedi.

Pirtûka Kurdî’nin kurucusu Bawer Berşev, 6 yıl önce başladığı bu sektörde Kürtçe kitap piyasasına önemli oranda hakim oldu. Berşev, online satışlar ile Kürt illerinin yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı yerlerine de Kürtçe kitaplar gönderiyor.

Bawer Berşev, “Pandemi döneminde satışlarımız yaklaşık olarak yüzde 40 arttı. Kürdistan’da Mardin’den sonra Şırnak, Colemerg (Hakkari) ve Semsûr’dan (Adıyaman) daha çok kitap alınıyor. Semsûr’ın Amed’ten (Diyarbakır) daha iyi olduğunu söylebiliriz. Kürtler Kürtçe öğrenme kitapları alıyor. Daha çok sözlük ve gramer alıyorlar. Bizim için gurur verici. Bu da Kürtlerin bütün lehçeleriyle dillerini öğrenmek istediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Pirtûka Kurdî aracılığıyla 28 Kürt yayınevinin kitapları okurlara ulaşıyor.

Yayıncı Azad Zal, “Artık Kürt okuyucularının belleğinde yer almış. İlk önce Pirtûka Kurdî akla geliyor. Çünkü bir mantalite ve piyasa oluştu. Artık Kürtçe kitaplara ulaşmanın adresi Pirtûka Kurdî oldu” diye konuştu.

2019 yılında Covid-19 süreci öncesinde 225 Kürtçe kitap yayımlanmıştı. Ancak salgınla birlikte yayınevleri çalışmalarını durdurmasına rağmen okurlar online satış sayesinde Kürtçe kitaplara rahat bir şekilde ulaşabiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli