Siirt'teki 3 gizemli mezarın sırrı çözülmeyi bekliyor

11-06-2024
Etiketler Şeyh Ali Segirka Türbesi Siirt
A+ A-

Haber Merkezi - Siirt'in Aktaş köyünde bulunan Şeyh Ali Segirka Türbesi'nde restorasyon çalışmaları sırasında 3 mezar ortaya çıktı. Bu gizemli keşif, bölgede heyecan ve merak uyandırdı. Askerler, mezarların başında el tetikte nöbet tutuyor

Siirt'in Aktaş(Birhurik) köyünde Şeyh Ali Segirka Türbesi altında yana bulunan mezarlar heyecanlandırdı. Mezarların kimlere ait olduğu bilinmiyor. Türbenin çok eskilere dayandığı ve 8-10 kuşaktır köy halkı tarafından ziyaret edildiği ifade ediliyor.

Restorasyon sırasında bulundu

Köy muhtarı Mehmet Can Kezer, türbenin restorasyonu sırasında taş yığınlarının kaldırılmasıyla mezarların ortaya çıktığını anlattı. Kezer, daha önce tek bir mezar olduğunu sandıklarını ancak restorasyon sırasında 3 mezarla karşılaştıklarını belirtti.

Kimlere ait oldukları araştırılıyor

Kezer, durumu Vali, İl Kültür Müdürlüğü ve jandarmaya bildirdiklerini ve mezarların kimlere ait olduğunu araştırmak için Batman Müzesi'nden arkeologların bölgeye geleceğini ifade etti

Olay yerinde şu anda jandarma ekipleri tarafından nöbet tutuluyor.

Keşfin gizemi

Mezarların kimlere ait olduğu ve ne kadar eski olduğu henüz bilinmiyor. Uzmanlar, arkeolojik kazılar sonucunda bu gizem de aydınlanacağını ifade ediyor. Bölgedeki manevi değeri yüksek olan Şeyh Ali Segirkaa Türbesi'nin altında yatan bu gizemli mezarlar, Siirt'in tarihi ve kültürü hakkında da yeni bilgiler ortaya çıkarabilir.

Yetkililer ne diyor?

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yetkililer, mezarların tarihi ve kimlere ait olduğu konusunda arkeolojik kazılar tamamlandıktan sonra bilgi vereceklerini açıkladı.

Bölgede heyecan ve merak var

Bu gizemli keşif, Siirt'te büyük ilgi uyandırdı. Türbeyi ziyaret edenler ve bölge halkı, mezarların kimlere ait olduğunu ve ne kadar eski olduğunu merak ediyor.

Arkeolojik kazıların tamamlanmasıyla birlikte bu gizem de aydınlanacak ve Siirt'in tarihi ve kültürü hakkında yeni bilgiler ortaya çıkacak.

 

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli