'Mad Max' serisinin yeni bölümü Cannes Film Festivali'nde

22-05-2024
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
A+ A-

Peyam Serbest / Rûdaw

Cannes (Rûdaw) – Cannes Sarayı’nın çevresindeki sokaklar bu yılki Cannes Film Festivali için onlarca gazeteci ve yüzlerce fotoğrafçıyla doluydu. George Miller, Mad Max serisinin beşinci filmi Furiosa: A Mad Max Saga için Cannes'a geldi.

Dokuz yıl önce “Mad Max: Fury Road / Öfkeli Yollar”da olduğu gibi George Miller, distopik serisinin beşinci filmi “Furiosa: A Mad Max Saga”nın dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yaptı.

Festivalde Rûdaw muhabirinin mikrofon uzattığı her bir konuk Miller'ın filmini görmek için can attığını söyledi.

77. Festivalin ikinci gününde IMAX formatında gösterilen filmin senaryo yazarı ve yönetmeni George Miller, oyuncuları Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Tom Burke ile birlikte filmini takdim etti, basın konferansında soruları yanıtladı.

Miller’in Mad Max serisinin son iki filmi, izleyiciyi soluksuz bırakan kurgusu ve yarattığı post apokaliptik dünyasının son derece detaylı portresini ortaya koyma başarısıyla, aksiyon sinemasının mihenk taşlarından biri olduğunu kanıtlıyor.

Festivale katılan Valeria Lisovska, "Fragmanı henüz görmedim ama patlayacağından eminim" dedi.

Mad Max, aslen polis memuru olan ve bir dizi sorun nedeniyle kişiliğini ve hayatını değiştiren Max adlı bir karakterin hikayesini anlatan bir bilim kurgu, macera ve aksiyon dizisi. Yeni filmi Furiosa adlı karakterin Mad Max ile birleşmesinden önceki hikayesini anlatıyor.

 148 dakikalık filmde Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Tom Burke rol alıyor.

Mad Max serisinin yönetmeni George Miller, "Dokuz yıl önce Furiosa ile yaptığımız şey, filmde kullandığımız her şeyden çok farklı. Çok farklı bir çalışma ve çok farklı bir kamera kullandık" dedi.

Anya Taylor-Joy da, “"George için çok heyecan vericiydi, çünkü uzun süredir onun emekli olduğunu söyleyen insanlar vardı. Onlara asla emekli olmayacağını söyledik. Ekibimizle gurur duyuyorum" dedi.

Cannes Film Festivali'nde sinemalar filmin tüm gösterimlerinde tıklım tıklım doldu.

Filmi izleyen Patrick Samuel, "İyiydi ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum. Bana göre ilk Mad Max filmi en iyisiydi çünkü çok yeni bir şeydi, ama bu da yine öyle" dedi.

Sinemasever Leah Bouquet de serinin yeni bölümünün beklentileri karşılamadığını belirterek, “Beğenmedim. Bir video oyunu gibiydi. Hiçbir şey hissetmedim. Gelişmiş ve harika ama hissettirdiği kadar güzel değil” diye konuştu.

 Serinin dördüncü filmi "Mad Max: Fury Road" 2015 yılında gösterime girdi ve dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde ederek altı Oscar kazandı. Yeni bölümün bütçesi 168 milyon dolar ve sıfır gelir elde etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli