Bella ve Gigi Hadid kardeşlerden Filistin'e 1 milyon dolar bağış

02-06-2024
Etiketler Gigi Hadid Bela Hadid Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - Dünyaca ünlü modeller Gigi Hadid ile Bella Hadid, Filistin'e 1 milyon dolar bağışladı.

Günümüzde podyumların en çok aranan modelleri arasında yer alan Gigi Hadid ile Bella Hadid, şüphesiz moda sektörünün en popüler isimleri.

Sektöre adım attıkları günden itibaren birbirini hep destekleyen ve sık sık birlikte çalışan kardeşler, Filistin'e verdikleri destekle sık sık gündem geliyor.

Hadid kardeşlerin Filistin'e bağış yaptığı ortaya çıktı.

Filistinli iş insanı Muhammed Hadid’in ABD'de doğup büyüyen kızları, Filistin'deki insani yardım çabalarını desteklemek için 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Bağışın Gazze'deki çatışmadan etkilenen çocuklara ve ailelere odaklanan dört insani yardım kuruluşu arasında eşit olarak dağıtılacağı bildirildi.

Cannes'da da destek verdi

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'ne Bella Hadid de katılmıştı.

Hadid, Cannes sokaklarında Filistin'e destek verdi.  Ünlü model, Filistin direnişinin sembolü haline gelen kefiyeden yapılma elbisesi ile dikkat çekti. Daha önce de Gazze’de devam eden savaşla ilgili açıklama yapan model, 2021 yılında da New York’ta düzenlenen Filistin yanlısı bir yürüyüşe siyah beyaz kefiye ile katılmıştı.

"Her gün ölüm tehditleri alıyorum"

Öte yandan, Bella Hadid'in gelişmeler karşısında sessiz kalması tepki çekmişti. Hadid "Sessizliğim için beni bağışlayın. Her gün ölüm tehditleri alıyorum. Telefon numaram sızdırılmış ve ailem tehlikede. Artık sessiz kalmayacağım. Korku bir seçenek değil. Filistin'deki insanlar ve çocuklar, özellikle Gazze'dekiler, sessiz kalmamamıza dayanamazlar. Biz değil, onlar çok cesur" dedi.

Hadid "Gazze'ye yapılan saldırılarda hayatını kaybeden ve aile üyelerini kaybeden çocuklar için yas tutuyorum" ifadelerini kullandı.  "Acı çeken İsrailli aileler için yas tutuyorum. Bölgenin geçmişini bir kenara koyarsak, sivillere yönelik her türlü terör saldırısını kınıyorum. Hiçbir çocuk veya insan ailesinden alıkonulamaz. Bu hem İsrailli hem de Filistinli insanlar için geçerli" diyen model, "Filistinli olmanın ne kadar zor olduğunu anlamak çok önemli, dünya bizi barış istemeyen teröristler olarak görüyor" ifadelerine yer verdi.

Gigi Hadid ise şu açıklamayı yapmıştı:

"Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar alan herkesle birlikte" diye söze başlayan Hadid, "Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim var ve kalp kırıklığım var. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor"

Gigi ve Bella Hadid kardeşlerin babası Muhammed Hadid, Kasım 1948'de Nasıra kentinde doğdu.

Hadid ailesi şehrin İsrail güçleri tarafından ele geçirilmesiyle birlikte önce Suriye’ye sonra da ABD’ye kaçmıştı. Hem ABD hem de Ürdün vatandaşlığına sahip olan Muhammed Hadid California’da, Los Angeles ve Beverly Hills’te lüks oteller ve yerleşim yerleri inşa eden zengin bir iş insanı oldu.

Hadid’in eski Hollandalı model Yolanda Hadid’le evliliğinden Gigi ve Bella’yla birlikte bir de Anwar adında 24 yaşında bir oğlu var.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli