Amsterdam Kürt Film Festivali başladı

11-05-2024
Rûdaw
Etiketler Amsterdam Kürt Film Festivali Kürt Film Festivali Hollanda Meyla Ahmed
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – Kürt sinemasını Avrupalı sinemaseverlerle buluşturmayı amaçlayan 3’ncü Amsterdam Kürt Film Festivali başladı.

Bu yıl 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde Kürtlere dair yeni uzun metrajlı filmler, belgeseller, animasyonlar ve kısa filmler yer alacak.

Rûdaw’a konuşan festivalin organizatörlerinden Meyla Ahmed, "Bu yılki etkinlikle Amsterdam'da düzenlediğimiz üçüncü film festivali. Geçen yıl Jine Emini ile Rojhılat’ı konu almıştık. bu yıl da Türkiye'nin sürekli saldırısına uğrayan Rojava’yı konu alıyor. Dolayısıyla her ne kadar filmler çok çeşitli olsa da, Kürdistan'ın her yerinden, hatta diasporada yapılmış ürünleri göstermeyi amaçlıyoruz. Bu yılki Festivalimiz Rojava filmleriyle ilgili” dedi.

Festivain açılışında önceki yıllardan farklı olarak bu yıl beş kısa film göstermeye karar verdiklerini ifade eden Meyla Ahmed, "Bu filmlerle dünya insanlarına bir şeyler göstermek istiyoruz. Özellikle Kürtlerin hikâyesini ve yaşamını anlatan Kürtçe kısa filmler" diye konuştu.

 Rojavalı yönetmen Gulê Welat’ın “Xewn” (Rüya) adlı kısa filmi festivalde gösterilen filmler arasında yerini aldı.  

Meyla Ahmed, bu yıl Hollanda hükümeti, kurum ve şirketlerinden yardım istemediklerini ancak festivalin diasporada yaşayan Kürtler ve şirketlerinden gelecek destekle genişletmeyi planladıklarını söyledi.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli