Kürt sanatçı Agrîn Dilşad’ın şarkısı John Lennon Şarkı Sözü Yarışması’nda ödül aldı

06-09-2022
Rûdaw
Etiketler Agrîn Dilşad Kürt sanatçı Sarlı Sözü John Lennon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt sanatçı Agrîn Dilşad, John Lennon Şarkı Sözü Yarışması’nda büyük ödüllerden birine layık görüldü. Böylece ilk kez Ortadoğu'dan bir şarkıcı John Lennon Şarkı Sözü Yarışması’nda ödül almış oldu.

Agrîn Dilşad’ın “Şerî Dunya” (Dünya Savaşı), “Dünya” kategorisinde büyük ödülü aldı. Sanatçı tarafından yayınlanan videoya göre, şarkı Nisan 2023'te “Lennon Büyük Ödülü için de yarışmaya katılacak.

Aldığı ödül nedeniyle Rûdaw’a bir mesaj gönderen Dilşad, “Şerî Dunya" şarkısı benim için özel bir eser ve bir arada yaşama kavramına karşı insani sorumluluğumun yanı sıra savaşın bize, doğaya, çevreye ve tüm insanlığa verdiği acılardan kaynağını alıyor" dedi.

1995 yılında Kerkük'te doğan Agrîn Dilşad, 12 yaşında şarkı söylemeye başladı ve ilk albümü Tenagay'ı 2020'de çıkardı. Sanatçının iki albümü ve 80'den fazla eseri bulunuyor.

Her yıl düzenlenen yarışma, saygın İngiliz müzisyen John Lennon'un mirasını onurlandırıyor ve dünyanın dört bir yanından şarkı yazarlarına 1997'den bu yana yaratıcılıklarını ifade etmeleri ve müzikleri için tanınırlık kazanmaları için bir platform sunuyor. Yarışma, eski Beatles üyesi John Lennon’un dul eşi Yoko Ono Lennon tarafından başlatılmıştı. 

Agrîn Dilşad’ın Hakkarili ünlü halay ustası Sofi Ömer ile çektiği video 23 milyon kez görüntülenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli