DİYARBAKIR - 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı

24-03-2022
Etiketler 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Diyarbakır Erbil Omid Xoşnav
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen “1.  Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” başladı. Fuara Kürdistan Bölgesi’nden de bir heyet katılıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından organize edilen fuar, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27 Mart’a kadar devam edecek.

Mezopotamya’nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla düzenlenen fuara Erbil Valisi Omid Xoşnav başkanlığında Kürdistan Bölgesi’nden bir heyet de katılıyor.  

Fuara Portekiz, Belçika, Rusya, İspanya, Fransa, Azerbaycan, Özbekistan, İran ve Kamboçya’dan turizm katılımcıları yer alıyor.

Fuarda, Kaburga Dolması,Ciğer Kebabı’nın da aralarında bulunduğu “37 Coğrafi İşaret Tescili Almış Diyarbakır Yöresel Lezzeti” tanıtılacak, yöresel lezzetler yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Mezopotamya bölgesinin benzersiz coğrafyasını yansıtan Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Antep, Kilis, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak’ın turistik değerlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlıklarını ön plana çıkaran fuar, bölgenin eşsiz turizm potansiyelini gözler önüne serecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli