ŞIRNAK - 2. Cudi Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı

30-05-2024
Etiketler Şırnak Üniversitesi 2. Cudi Film Festivali Film Ödül Şırnak
A+ A-

Haber Merkezi - Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Cudi Film Festivali sona erdi.

26 filmin yarıştığı festivalde bu yıl birincilik ödülü Mahsum Taşkın’ın “Binbir Gece” adlı filmine verildi. İkincilik ödülüne Muaz Güneş’in “Hêk – Yumurta” filmi layık görülürken, üçüncülük ödülünü Semiha Yıldız’ın Cûdiyê Mirada – Dileklerin Cudisi aldı. Ramazan Ayan’a ise Jüri Özel Ödülü verildi.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Üniversitesi’nin kültür sanata yaptığı katkıya, Cudi Film Festivali ile geçen yıl bir yenisini daha eklediğini belirterek, “Çok güzel filmler izledik. Festivale emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Cudi Film Festivali’ne film gönderen tüm sanatçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Değerli jüri üyelerinin takdiri ile ödül alan yönetmenlerimizi tebrik ediyorum. Hedefimiz kentimize uluslararası bir film festivali kazandırmak. Bu tarihten itibaren bu hedef için çalışacağız. Güzel Sanatlar Fakültemiz bu yolda öncü bir rol oynayacaktır. Kentimizin tanıtımının en iyi yollarından biri sinema. Sosyal, kültürel, doğal ve kültürel değerlerimizi en iyi filmler yoluyla anlatabiliriz” diye konuştu.

"Ferstivale ilgi çok büyüktü"

Şırnak Üniversitesi salonlarında 27-28 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Cudi Film Festivali çerçevesinde “Şırnak ve Sinema” konulu bir de panel düzenlendi. Şırnaklı senarist ve yönetmenlerin katıldığı panelde Şırnak ilinin sinema potansiyeli, imkanlar ve sorunlar tartışıldı.

Festival Başkanı Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo - TV Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selami İnce ise festivale ilginin çok büyük olduğunu söyledi.

Dr. İnce, “Hem Şırnak halkının hem de öğrencilerin ilgisi büyüktü. Filmlerin çoğunun Şırnaklı yönetmenler tarafından çekilmiş olması da dikkat çekiciydi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli