Barış Anneleri ‘Hafıza Odası’nı ziyaret etti

23-10-2021
Maşallah Dekak
Barış Anneleri, Diyarbakır'da sanatçı Ahmet Güneştekin’in "Hafıza Odası" isimli sergisini gezdi
Barış Anneleri, Diyarbakır'da sanatçı Ahmet Güneştekin’in "Hafıza Odası" isimli sergisini gezdi
Etiketler Barış Anneleri Diyarbakır Sur Ahmet Güneştekin Hafıza Odası
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Diyarbakır'da sanatçı Ahmet Güneştekin’in "Hafıza Odası" isimli sergisini gezdi. Aneler, özellikle Sur ilçesindeki yıkıntılardan toplananlarla yapılan eser karşısında duygusal anlar yaşadı.

Diyarbakır'da açtığı "Hafıza Odası" isimli sergisi ile konuşulan ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin, bugün düzenlediği basın toplantısıyla eleştiri ve görüşlere yanıt verdi.

Çatışmalara ve yıkıma sahne olan Sur ilçesindeki tarihi Saklı Konak'ta düzenlenen toplantıda Güneştekin, kameraların karşısına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve sanatçı Şener Özmen ile birlikte çıktı.

Toplantının ardından Güneştekin, toplantıya katılan isimlerle birlikte sergi alanına geçip, sergiyi dolaştı.

Güneştekin'i sergi alanında barış anneleri ziyaret etti. Güneştekin, Anneler Duvarı eserinin esin kaynağının bir barış annesi olduğunu söyleyerek hikayesini anlattı.

Daha sonra sanatçının Sur’daki yıkıntılardan yaptığı “Kayıp Alfabe” adlı eserin önünde Rûdaw mikrofonuna konuşan Barış Anneleri, sergi için Ahmet Güneştekin’e teşekkür etti.

Barış annelerinden biri, bu eseri gördüğünde Sur’da hayatını kaybedenleri hatırladığını ve buna sebep olan kişilerin bir an önce bulunup yargılanmasını istedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli