Dünyaca ünlü opera yıldızı hayali olan Kürtçe şarkıyı okudu

15-11-2021
Dünyaca ünlü soprano Svetlana Kasyan
Dünyaca ünlü soprano Svetlana Kasyan
Etiketler Svetlana Kasyan Opera Kürtçe Wey Nergîz
A+ A-

Moskova (Rûdaw) – Dünyaca ünlü soprano Svetlana Kasyan ilk Kürtçe şarkısını okudu. Kürtçe "Wey Nêrgîz" şarkısı bu kez de opera sanatçısı Svetlana Kasyan'ın eşsiz sesiyle Kürt müzik hazinesine dahil edildi.

İlk Kürtçe şarkısını Rûdaw ile paylaşan Svetlan Kasyan, Kürtçe şarkının da yer aldığı yeni albümünü 17 Aralık'ta tanıtacağını duyurdu.

Ünlü sanatçı Svetlana Kasyan, 2017'de Rûdaw'a verdiği bir röportajda, en büyük arzularından birinin bir gün Kürdistan'a giderek Kürt dinleyicilerin karşısına çıkmak ve Kürtçe şarkı okumak olduğunu dile getirmişti.

Gürcistan'ın Batum şehrinde Ezidi Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Svetlana Kasyan, o henüz 9 yaşındayken ailesi Kazakistan'a göç etmiştir. İlk müzik öğretmeni aynı zamanda annesi Seda hanımdır.

Svetlana daha sonra Çaykovski Konservatuarı'nda büyük Rus öğretmenlerle çalışmak ve şan dersleri almak için Moskova'ya yerleşir. Ayrıca Washington'da Amerikalı maestro Placido Domingo’nun yanında staj yapmıştır.

2011 yılında konservatuardan mezun olan Svetlana Kasyan, solo şarkı söyleme konusunda deneyim kazandı. Ve aynı yıl Çin’in Ningbo şehrinde Beşinci Uluslararası Şarkı Yarışması'nın birincilik ödülünü kazandı.

Svetlana Kasyan ilk olarak 2010 yılında Bolşoy Tiyatrosu'nda sahne aldı. Svetlana Kasyan, 2011 yılında İtalya'nın Bari kentinde, Dokuzuncu Beethoven Senfonisinde kendini denedi.

Svetlana Kasyan ji destpêka kariyera xwe ve bi berdewamî li her aliya cîhanê beşdarî konserên xêrxwaziyê dibe.

Kürt soprano, 2013 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı ve Papa Konseyi'nin himayesinde solo bir konser verdi. Aynı gün Papa Francis, Svetlana'yı şahsen kabul etti.

Svetlana Kasyan hala Torino, Venedik gibi opera ülkesi İtalya ve Avrupa'nın en büyük sahnelerinde cesurca sahne alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli