Avesta Yayınları uluslararası bir ödül için aday gösterildi

10-03-2020
Etiketler Avesta Kürdistan Kitap
A+ A-

Haber Merkezi - Uluslararası Yayıncılar Birliği, dört yayınevinin bu yılki ödül için aday seçildiğini duyurdu.

Şimdiye kadar yüzlerce Kürtçe kitap basan ve Kürtçe yayıncılığın öncüsü konumunda bulunan Avesta Yayınları, Uluslararası Yayıncılar Birliği (İPA) 2020 Prix Voltaire ödülüne aday gösterildi.

Independent Türkçe'nin haberine göre aday bilgisini resmi internet sayfasından duyuran Uluslararası Yayıncılar Birliği, dört yayınevinin ödül için aday seçildiğini belirtti.

IPA açıklamada, “Yayımlama Özgürlüğü Komitesi (FtPC) son listeye kalanları ve finalde kazananı seçmekten sorumludur” ifadelerine yer verdi.

Açıklamaya göre, ödülü alacak yayınevini belirleyecek komitede; Arjantin, Mısır, Almanya, İtalya, Norveç, Kore Cumhuriyeti, Tayland, Türkiye ve ABD’den 9 yayıncı bulunuyor.

Bu yıl ki son listeye giren dört aday şöyle:

Avesta Yayınları (Türkiye)

Bay Chong Ton Sin (Malezya)

Liberal Yayınevi (Vietnam)

Maktaba-e-Daniyal (Pakistan)

Dünya Yayıncılar Birliği (IPA) Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson, “2020 IPA Voltaire Ödülü için kendilerini büyük risk altına atan 4 istisnai yayıncı son listeye kaldı. Cesaretlerini kutluyor ve dünya genelindeki yayıncılara örnek oldukları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2020 Prix Voltaire ödülü, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Norveç Uluslararası Yayıncılar Kongresi’nde düzenlenecek törenle verilecek. 1995 yılında Abdullah Keskin tarafından kurulan Avesta Yayınları’nın merkezi İstanbul’da bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli