Rûdaw’ın belgeseli ABD’de Webby Ödülü'ne aday gösterildi

07-04-2024
Rûdaw’ın hazırladığı “Korowai” belgeseli İnternet ödüllerinin Oscarı olarak bilinen 2024 Webby Ödülü’ne aday gösterildi
Rûdaw’ın hazırladığı “Korowai” belgeseli İnternet ödüllerinin Oscarı olarak bilinen 2024 Webby Ödülü’ne aday gösterildi
Etiketler Korowailer Belgesel Rûdaw Medya Grubu Roj Ali Zalle Webby Ödülleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw’ın hazırladığı “Korowai” belgeseli İnternet ödüllerinin Oscarı olarak bilinen 2024 Webby Ödülü’ne aday gösterildi. Böylece Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde ilk defa bir medya tarafından hazırlanan belgesel Webby Ödülü için dünyanın en iyi ve en ilgi çekici belgeselleriyle birlikte yarışacak.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen Webby Ödülleri (The Webby Awards), her yıl yaratıcılığıyla fark yaratan dijital içerikleri değerlendirerek en iyilerini seçiyor.

Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimler Akademisi tarafından yönetilen süreçte bir özel başarı ile 9 ana medya türünde (Web ve Mobil Siteler, Video, Reklamcılık, Medya ve Halkla İlişkiler, Uygulamalar ve Yazılım, Sosyal, Podcast'ler, Oyunlar ve Yapay Zeka, Metaverse ve Sanal) en iyiler ödüllendiriliyor.

Her kategorinin ise iki kazananı oluyor; ilki akademinin seçtiği ikincisi ise halk oylamasıyla internet kullanıcılarının seçtiği aday.

Bu yıl Rûdaw Medya Grubu’ndan gazeteci arkadaşımız Roj Ali Zalle’nin hazırladığı “Korowai” belgeseli de “Seyahat ve Yaşam Tarzı” kategorisinde ABD’den Yeni Zelanda’ya ve Gürcistan'a kadar çok sayıda belgeselle yarışacak.

Belgeselin yönetmeni Roj Ali Zalle, New York şehrinde düzenlenecek uluslararası ödüller için ilk defa Kürtçe bir belgeselin aday gösterilmesinin Kürt bir gazeteci için önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Endonezya’nın batısında Dünyanın en büyük üçüncü yağmur ormanı olan Papua'nın derinliklerinde yaşayan Korowai kabilesinin varlığı 1974'e kadar da bilinmiyordu.

Korowai kabilesi, yaşam tarzları, sosyal gelenekleri, dini inançları ve insan eti yeme alışkanlıkları ile onlarca yıldır antropologların ve araştırmacıların ilgisini çekiyor. Ormanların derinliklerinde bulunan yaşam alanlarına ulaşmanın zorluğu nedeniyle gelenekleri ve dünyaya bakış açıları yeterince araştırılmamış olsa da, uluslararası medyada haklarında çıkan bazı araştırmalarda “yamyam” olan son kavim şeklinde tanıtılmışlar.

Rûdaw ayrıca, Orta Doğu'dan bölgeye giden ve kabile hakkında bir belgesel film hazırlayan tek medya kuruluşu.

Siz de bu linki tıklayarak “Korowai” belgeselinin birinci gelmesine destek verebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli