Metro Merkezi Rûdaw'ı tebrik etti: Ödül Kürdistan için önemli

02-05-2024
Etiketler Metro Merkezi Rûdaw Medya Grubu Kahire Ödül
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Gazeteci haklarını koruma örgütü Metro Merkezi, Kahire Öncülük ve Yatırım Formunda ödül alan Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.

Mısır’ın başkenti Kahire’de 30 Nisan günü düzenlenen “Kahire Öncülük ve Yatırım Formu” kapsamında Riyada örgütü tarafından Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yapılan 3 aylık araştırmalarının sonuçları açıklandı.

Araştırmaların verilerine göre Rûdaw, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde en çok izlenen medya kuruluşu seçildi ve bu temelde ödüllendirildi.

Rûdaw Medya Grubu, Kürdistan ve bölgedeki rolü nedeniyle ABD merkezli The Stevie tarafından belirlenen “2023 En İYİ Medya Şirketi” altın ödülünün sahibi olmuştu.

 Gazeteci haklarını koruma örgütü Metro Merkezi, yazılı bir açıklama ile Rûdaw’ı tebrik etti.

Metro Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Hem kurum hem de gazeteciler adına bu ödül ve geçen yılki ödüller bizim için mutluluk kaynağıdır, sizi en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz. Kürdistan ve medyası için önemli olan bu gelişme, insanlara bilgi aktarmak için canla başla çalışan tüm çalışanların çabasını gösteriyor. Kürdistan Bölgesi'ndeki ve yurt dışındaki medya ağınızın izleyicilerini ödüllendirmektir aynı zamanda” ifadelerine yer verildi.  

Ödül töreninde konuşan Sınır Tanımayan Yazarlar örgütü Orta Doğu Temsilcisi Dr. Kayıs Rezwani, “Rûdaw Medya Grubu, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde en iyi medya kuruluşu olarak seçildi. Bu sonuç Rûdaw için bir sorumluluk doğruyor. Bu nedenle Rûdaw bu konuda daha fazla sorumluluk üstlenmelidir. Bu vesileyle Rûdaw’ı tebrik ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli