Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Rûdaw’a: Webby Ödülünü kazanmak büyük bir onurdur

14-05-2024
Etiketler Korowai Belgeseli Roj Ali Zalle Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Uluslararası Webby Ödülünü kazanan Rûdaw’ı tebrik ederek bu başarıyı "büyük bir onur" olarak nitelendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Medya İşleri Müdürlüğü yayınladığı mesajla Uluslararası Webby Ödülü için Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.

Başkanlığın mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Korowai belgeselinin Uluslararası Webby Ödülü'nü kazanması vesilesiyle Genel Müdürünüzü, genelde kurumunuzun tüm çalışanlarını, özelde ise belgeselin yapım ekibini tebrik ediyoruz.

Özellikle CNN ve Bloomberg gibi tanınmış uluslararası kuruluşların çalışmaları ile rekabet halinde en iyi dijital içerik ve anlatım için ölçü olan bu uluslararası ödülü kazanmak, Rûdaw için büyük bir onur ve Kürt medyası için önemli bir başarıdır.

Sizleri tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın ve ilerlemenizin devamını dileriz.”

Bu yıl 28’incisi düzenlenen Webby Ödülü, her yıl yaratıcılığıyla, uygulamasıyla, tasarımıyla fark yaratan dijital işleri değerlendirerek en iyilerini seçiyor.

International Academy of Digital Arts and Sciences (Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimler Akademisi) tarafından yönetilen süreçte bir özel başarı ile 9 ana kategori ve onların altında onlarca kategori bulunuyor.

Her kategorinin ise iki kazananı oluyor; ilki akademinin seçtiği ikincisi ise halk oylamasıyla internet kullanıcılarının seçtiği.

İnternetin en kıymetli ödülü olarak görülen Webby Ödüllerinde değerlendirilen projeler internet sitesi, çevrimiçi film ve video, reklam ve medya, mobil site ve uygulamalar, sosyal ve son olarak podcast olmak üzere alt kategorilere ayrılıyor.

Bu yıl Rûdaw Medya Grubu’ndan gazeteci arkadaşımız Roj Ali Zalle ve Beyar Hekim’in hazırladığı “Korowai” belgeseli de “Seyahat ve Yaşam Tarzı” kategorisinde 13 bin yapıt arasında halk oylaması ile birinci seçildi.

Korowai belgeseline ödül

Endonezya’nın batısında Dünyanın en büyük üçüncü yağmur ormanı olan Papua'nın derinliklerinde yaşayan Korowai kabilesinin varlığı 1974'e kadar da bilinmiyordu.

Korowai kabilesi, yaşam tarzları, sosyal gelenekleri, dini inançları ve insan eti yeme alışkanlıkları ile onlarca yıldır antropologların ve araştırmacıların ilgisini çekiyor.

Ormanların derinliklerinde bulunan yaşam alanlarına ulaşmanın zorluğu nedeniyle gelenekleri ve dünyaya bakış açıları yeterince araştırılmamış olsa da, uluslararası medyada haklarında çıkan bazı araştırmalarda “yamyam” olan son kavim şeklinde tanıtılıyorlar.

Rûdaw ayrıca, Orta Doğu'dan bölgeye giden ve kabile hakkında bir belgesel film hazırlayan ilk ve tek medya kuruluşu oldu.

Ödülü kazanmak, dijital tekniklerde beceri ve ilerlemeyi gösteriyor; Geçtiğimiz yıllarda kazananlar arasında Google, NASA, New York Times, BBC, Apple, Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Netflix, Snapchat ve daha birçok önde gelen şirket ve kurumun yapıtları yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.