27 göçmenin öldüğü olayla bağlantılı bir Kürt kaçakçı İngiltere'de yakalandı

30-11-2022
Etiketler İngiltere Manş Denizi Göçmen
A+ A-

Haber Merkezi – Geçtiğimiz yıl Manş Denizi’nde batan teknede boğulan 16’sı Kürdistan Bölgesi vatandaşı 27 göçmenin ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Kürt insan kaçakçısı İngiltere’de yakalandı.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Herem Ahmed Ebubekir isimli 32 yaşındaki kaçakçının Cheltenham yakınlarında yakalandığı duyuruldu.

İngiltere polisi, Kürt kaçakçının "göçmenleri küçük bir teknede İngiltere'ye taşımayı planlayan bir organize suç örgütünün üyesi" olduğundan şüphelenildiğini açıkladı.

Birleşik Krallık Suç Önleme Dairesi'nden müfettişler, trajediden sorumlu kaçakçıları bulmak için Fransız hükümetiyle birlikte çalışıyor.

Fransız müfettişler şimdiye kadar 10 kişiyi 24 Kasım trajedisine karışmakla suçladılar.

Manş Denizi’nde 27 göçmenin boğulduğu olay İngiltere’de  30 yıldaki en büyük deniz felaketi olarak kayıtlara geçti.

30’un üzerinde göçmenin bulunduğu tekne 24 Kasım 2021 gecesi, Fransız kıyılarından ayrıldıktan bir süre sonra sulara gömüldü ve iki göçmen dışında teknedeki 27 kişi boğularak can verdi.

Londra'daki Westminster Kraliyet Mahkemesi, bugün Herêm Ahmed'in Fransa'ya sınır dışı edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı görüşecek.

Ulusal Suç Önleme Konseyi başkan yardımcısı Craig Turner, "Bu önemli bir tutuklama ve teknedeki trajik ölümlere ilişkin önemli bir soruşturmanın parçası" dedi.

Turner, "Bugün tutuklanan adam, ölenlerin öldürülmesinde kilit rol oynamakla suçlanıyor. Fransız mevkidaşlarımızla birlikte çalışarak, ölenlerin ailelerine adaleti getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız."

Yaşları 7 ile 47 arasında değişen 27 göçmenden 16'sı Kürdistan Bölgesinden, dördü Afganistan'dan, üçü Etiyopya'dan, biri Somali'den, biri Mısır'dan ve biri Vietnam'dan gelmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli