Neçirvan Barzani ile Alman Devlet Sekreteri Irak'taki iklim değişikliğini görüştü

26-06-2023
Etiketler Neçirvan Barzani Almanya Olaf Scholz Franziska Brantner
A+ A-

Berlin (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani, Almanya'daki temasları çerçevesinde Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Franziska Brantner ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın Berlin Büyükelçisi'nin de hazır bulunduğu görüşmede, Irak'a büyük zarar veren iklim değişikliği, su kıtlığı, kuraklık ve çölleşme başta olmak üzere Irak'ın karşı karşıya olduğu sorunlar ele alındı.

Irak’ın söz konusu sorunları aşabilmesi için dış desteğe ve uzmanlığa ihtiyacı olduğu kaydedilen görüşmede ayrıca ülkenin kapsamlı bir iklim programa sahip olmasının önemine vurgu yapıldı.

Enerji ve petrol bağımlılığının azaltılması konusunda Irak'a yardım edilmesi gerektiğine dikkati çeken Barzani ile Brantner ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde Alman özel sektörünü ve yatırımını teşvik etmenin önemine değindi.

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Berli’ne giden Başkan Neçirvan Barzani, ziyareti kapsamında bugün Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile bir araya geldi.

Barzani’nin önümüzdeki dakikalarda Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli