Rûdaw’ın başarı öyküsü WAN-IFRA Haber Odası Zirvesi’nde gündeme geldi

25-10-2023
Dünya Gazeteler Birliği (WAN-IFRA) Haber Odası Zirvesi
Dünya Gazeteler Birliği (WAN-IFRA) Haber Odası Zirvesi
Etiketler Dünya Gazeteler Birliği (WAN-IFRA) Norveç Oslo Haber Odası Zirvesi Brwa Kyani
A+ A-

Oslo (Rûdaw) - Dünya Gazeteler Birliği (WAN-IFRA) tarafından Oslo’da düzenlenen Haber Odası Zirvesi’ne katılan Rûdaw Dijital Medya Müdürü Brwa Kyani, Rûdaw Medya Grubu’nun Kürdistan Bölgesi ve Irak medyasına yapay zekanın getirilmesi konusunda öncülük ettiğini dile getirdi.

Norveç’in başkenti Oslo’da 24-25 Ekim tarihlerinde Dünya Gazeteler Birliği (WAN-IFRA) tarafından düzenlenen “2023 Haber Odası Zirvesi” dünyanın bir çok ülkesinden gazeteciler ve uzman isimler katılıyor.

Medya haber odasının dönüşümüne ilişkin birçok önemli konunun tartışıldığı zirvede yapay zekanın rolü ve gençlerin haber merkezlerine katılımı öne çıkan başlıklar oldu.  

Zirveye Rûdaw Dijital Medya Müdürü Brwa Kyani ve Program Bölümü Müdürü Rebaz Ali de katıldı.

Rûdaw Medya Grubu’nun Kürdistan Bölgesi ve Irak medyasına yapay zekanın getirilmesi konusunda öncülük ettiğini dile getiren Kyani, ayrıca Rûdaw’ın Yapay Zeka Bölümü sahibi olduğunu aktardı.

Okuyucunun habere olan talebinin değişmesi, zirvede küresel medya haber merkezlerinin karşı karşıya kaldığı bir diğer konu oldu. Bu konuda sosyal medyanın etkili olduğuna dikkat çekildi.

Brya Kyani, Rûdaw’ın sosyal medyadaki başarısını ve Rûdaw Sorani ana sayfasında bir milyar izleyiciye ulaştığını paylaştı.

Kyani, Rûdaw’ın bu başarısını yaratıcı ekip çalışmasına bağladı ve Rûdaw'ın geleceğe yönelik yenilikçi vizyonunu temsil ettiğini söyledi.

Medyada, özellikle de dijital medyada gençlerin ön plana çıkarılması ve isteklerinin dikkate alınması zirvenin tartışılan bir diğer önemli konusu oldu. Zirveye katılan Financial Times ekibi, gençleri öne çıkaracak yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

 Rûdaw'ın kaydettiği ilerleme Avrupa’nın tanınmış medya kuruluşlarının da dikkatini çekti. Birçok Avrupalı yayın organı Rûdaw ile yakın gelecekte ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Rebaz Ali de “Rûdaw’ın WAN-IFRA Zirvesi'ne katılması, dünyanın en büyük ve en gelişmiş medya kuruluşları arasında yer aldığını gösteriyor. Hatta Rûdaw birçok alanda, özellikle de yeni haber odası tekniklerinin ve yapay zekanın kullanılması bakımından bazı Avrupalı medya kuruluşlarının da ilerisindedir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli