SPD Milletvekili, Başkan Barzani’nin Almanya ziyaretini değerlendirdi

25-06-2023
Rûdaw
Etiketler SPD Milletvekili Almanya Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Derya Türk-Nachbaur
A+ A-

Berlin (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani yarın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek. Rûdaw’a konuşan Alman vekiller ziyaretin Erbil ile Berlin arasındaki ilişkiler için “çok önemli” olduğuna dikkati çekti.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Derya Türk-Nachbaur, "Bu ziyaret önemli ve iyi bir gösterge çünkü Kürdistan Bölgesi ve Irak ile müzakereler bölge için çok önemli" dedi.

Derya Türk-Nachbaur, yarın Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında yapılacak görüşmede Ezidi Kürtler ile Şengal halkının durumunun ele alınmasını umduklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başkan Neçirvan Barzani'nin Almanya ile Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak işbirliği alanlarının genişletilmesini görüşeceğini duyurdu.

SPD Milletvekili Derya Türk-Nachbaur da Rûdaw'a Başkan Barzani’nin Almanya ziyareti hakkında bilgi vererek, “Bu önemli ve iyiye işaret çünkü Kürdistan Bölgesi ve Irak ile yapılan görüşmeler tüm bölge için çok önemli” dedi.

Ezidi Kürtlerin durumunun görüşmelerde gündemine alınmasını uman Derya Türk-Nachbaur, "Bölgedeki kötü ve istikrarsız durumdan etkilenen Ezidiler ve Şengal halkının sorunlarının bir an önce çözülmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Irak ve Şengal'in yeniden inşası çabalarına da değinen SPD Milletvekili Derya Türk-Nachbaur, “Scholz'un bu fırsatı Irak'ın yeniden inşası hakkında konuşmak için kullanması beni çok mutlu ediyor, çünkü dış yardım ve üçüncü ülkeler olmadan yeniden yapılanmanın, özellikle Şengal'de ilerlemeyeceğine inanıyorum. Bu nedenle bu tartışmanın gerçekleşmesinden mutluyum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli