Slav kültürleri Moskova’daki festivalde bir araya geldi

23-08-2023
Kamiz Şeddadi
Ekran alıntısı/Rûdaw
Ekran alıntısı/Rûdaw
Etiketler Moskova Rusya Slav Kültürleri Slav Kültür Festivali
A+ A-

Moskova (Rûdaw) – Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Kolomenskoye Parkı’nda Slav Kültür Festivali düzenlendi.

Festival, Rusya’nın en büyük folklorik festivali olma özelliği taşıyor. Festival kapsamında binlerce kişi bir araya gelerek geleneksel kıyafetlerini giyiyor.

Rusya’nın Orlov bölgesinden olan folklor öğretmeni Natalia Sidorova, “Bunlar Orlov bölgesinin geleneksel düğün kıyafetleri” diyerek elbiselerin her bir parçasının bir şeyi sembolize ettiğini dile getirdi.

Rusya’nın ve Belarus’un 66 bölgesinden bin 500’den fazla temsilcinin katıldığı festivalde, temsilciler farklı alanlardaki yaratıcılıklarını sergiledi.

Çömlekçi Vera Çuvilina, “Ben Rusya'nın en meşhur çömlekçi ustası İvan Poverin’in yanında çömlekçiliği öğrendim. Benim yaptıklarım 17. yüzyıl Moskova geleneğinden” dedi.

 Festival katılımcıları aynı zamanda sahneye çıkarak Slav müzikleri seslendiriyor ve halay çekiyor.

Altay bölgesinden katılan Yarmarka grubunun şefi Pavel Tokarev, “balalayka” aslı enstrüman üzerine “Bu Rusya’da bulunan tüm balalaykaların en büyüğü. Bu aletin 6 çeşidi var. Bu enstrümana dair ilk bilgiler 12 ve 13’üncü yüzyıllarda kaydedilmiş. Sonrasında savaşlar ve iç karışıklıklar yüzünden unutuldu, 18’inci yüzyılda yeniden keşfedildi” dedi.

Festival kapsamında master-class derslerin verildiği, tiyatro oyunlarının oynandığı ve defilelerin yapıldığı farklı alanlar tesis edildi.

Festival 10 yıldır her sene Moskova’da düzenleniyor. Slav kültürünü temsil eden en renkli ve en kitlesel festival olarak biliniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli