Rûdaw Çin'de uluslararası medya çalıştayına katılıyor

14-09-2023
Etiketler Çin Rûdaw Medya Grubu Gelişmekte Olan Ülkelerden Genç Medya Profesyonelleri Pekin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Gelişmekte Olan Ülkelerden Genç Medya Profesyonelleri için yıllık çalıştay, (Seminar for Young Media Professionals from Developing Countries) Rûdaw Medya Grubu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu onlarca uluslararası medya kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Pekin'de başladı.

Çin Uluslararası İlişkiler Grubu (CICG) tarafından organize edilen ve 13-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalıştay Çin Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Çalıştay, Çin ile gelişmekte olan ülkeler arasında medya alanında dostluğu ve işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çalıştay kapsamında değişik seminerler düzenlenecek, konuklar Çin'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ederek ülkenin çeşitli alanlardaki yetenek ve deneyimlerini yerinde izleyecek. Ayrıca Çin'in sosyal ve ekonomik kalkınma politikaları ile bu alanlarda attığı adımları, özellikle de reformların başlamasından bu yana elde ettiği başarılar hakkında bilgi sunulacak.

Çalıştayın ilk gününde CICG IISAT Uluslararası Eğitim Direktör Yardımcısı Feng Yin; CICG IISAT Direktör Yardımcısı Fang Fen ve Nijerya Daily Trust Başkanı John Chukwemka, seminerin amacı hakkında konuşma yaptı.

Konuşmacılar, bu programın ayrıca Çin kültürünü ve geleneklerini gelişmekte olan ülkelere tanıtmanın bir yolu olarak tercih edildiğini söyledi.

Seminer sırasında Rûdaw Kitabı, Rûdaw Stream Bölümü Müdürü Omer Şayan ve Rûdaw International Bölümü Editörü Rekar Aziz tarafından CICG IISAT Direktör Yardımcısı Fang Fen ve Daily Trust Nijerya Editörü John Chukwemka'ya sunuldu.

Kitabın tanıtımı sırasında Rûdaw Medya Grubu’nun INEX üyesi ve medya alanındaki en son teknolojiyi kullanarak profesyonel bir şekilde haber ulaştıran küresel bir medya ağı olduğundan bahsedildi.

Birinci günün sonunda çalıştaya katılanlar plan ve program kapsamında toplu fotoğraf çektirdi.

Seminerin ikinci gününde Sosyal Bilimler Akademisi Küresel Ekonomi ve Politika Enstitüsü'nde yardımcı araştırmacı olan Sun Lianging, Çin'in ulusal durumu ve kültürü hakkında konuştu.

Sun Lianging, Çin'in 2022 yılına kadar 800 milyon insanı yoksulluktan kurtararak yoksulluğun ortadan kaldırılmasında öncülük ettiğini belirterek, "Çin şu anda dünyadaki en düşük yoksulluk oranına sahip ülke" dedi.

Ekim 1949'da kurulan Çin Uluslararası İlişkiler Grubu CICG, uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlaşmış, ülkedeki en uzun geçmişe sahip kuruluştur. 22 şubesi bulunan CICG ülkedeki iki ulusal konseyden sorumludur. Ayrıca ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Mısır, Güney Afrika, Meksika, Peru, Japonya, Tayland ve Hong Kong gibi 14 ülkede 26 şubesi bulunuyor.

CICG, yayıncılık, reklamcılık, medya ve uluslararası iletişim olmak üzere altı ana bölümde faaliyet gösteriyor. Yılda 40'tan fazla farklı dilde 4 binden fazla kitap yayımlayan kuruluş ayrıca 180 ülke ve bölgede farklı dillerde 36 dergi çıkarıyor.

CICG IISAT ise doğrudan CICG'nin denetimi altında faaliyet gösteren bir eğitim merkezi ve “Çin'i Dünyaya Tanıtıyoruz” projesinin önemli bir parçasıdır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli