RÛDAW UKRAYNA’DA – Herson’a füze saldırıları sürüyor, hastaneye isabet etti

12-01-2023
Rûdaw
Etiketler Herson UUkrayna Rusya
A+ A-

Ukrayna (Rûdaw) - Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş bir yılını tamamlamak üzereyken, yerel yetkililer savaşın yıktığı şehirlerden biri olan Herson’a son iki günde Rusya tarafından 63'ten fazla füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini bildiriyor. Yetkililer şehirde saldırıların ciddi maddi hasara yol açtığını ve çok sayıda sivilin yaralandığını duyuruyor.

Rûdaw’ın bölgedeki muhabiri Dilniya Rahman, füzelerin bir kısmının yerleşim bölgelerine düştüğünü ve birinin de dün bir doğum hastanesine isabet ettiğini bildirdi. Saldırı nedeniyle hastanede çıkan yangın,  itfaiyenin uzun süren uğraşları sonucunda söndürüldü. Saldırılar nedeniyle Herson'da beş kişi yaralandı

Doğum hastanesi yetkilisi Peter Marenkovsky, saldırı anlarını Rûdaw'a şu sözlerle anlattı:

"İlk başta şehirde sadece patlama sesleri duyduk. Sonra hastaneyi hedef aldılar. Hemen, doğum yapmış olan bazı kadınları ve çocuklarını başka bir yere sevk ettik. Her şey yandı. Bombalamanın ardından yangın çıktı, biz de itfaiye ekiplerini aradık."

Bombalı saldırılardan korkulan Herson sokaklarında trafik ve yaya hareketleri adeta durma noktasına geldi.

Hersonlu Gurina Galina, evinin bir füze tarafında hasar gördüğünü öğrendiği anı anlatırken, "Cep telefonlarımızda acil durum sirenleri çaldığında köpeğimiz için yiyecek hazırlamakla meşguldük, bu yüzden saklanmak için koştuk. Sonra komşularımız arayıp ‘eviniz yıkıldı’ dedi” diye onuştu.

Ukrayna, dokuz aylık işgalin ardından Herson'un kontrolünü geri almıştı. Rusya, Herson'dan çekildiğinden beri, şehri birkaç kez bombalayarak elektrik kesintilerine neden oldu ve sıcaklık düşmeye devam ederken insanlar daha zor durumlara sürüklendi.

Herson'daki yerel bir askeri yetkili, Rûdaw'a ülkenin kendini korumak için daha fazla silaha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dmytro Pletynchuk, "Düşmanın daha büyük hedeflerini vurmak ve geri çekilmelerini sağlamak için daha gelişmiş silahlara ihtiyacımız var, böylece menzilleriyle Herson'ı vuramayacaklar. Rus birlikleri Herson nehrinin diğer tarafındalar. Kısa ve uzun menzilli tüm silahları kullanıyorlar” dedi.

Ukrayna, ABD'den kendisini Rus mermilerine karşı korumak için Patriot füze savunma sistemi sağlamasını talep etti. Yaklaşık 100 Ukrayna askeri, Patriot bataryaları üzerinde eğitime başlamak için önümüzdeki hafta ABD'ye gidecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli