UKRAYNA – Gönüllüler sivilleri savaş bölgelerinden kurtarıyor

18-07-2023
Dilnya Rahman
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Ukrayna Rusya Savaş
A+ A-

Dilnya Rahman

Pakrovsk (Rûdaw) - Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinden bu yana, Ukrayna şehirlerinde sivilleri savaş bölgelerinden güvenli yerlere tahliye etmek için gönüllü çalışan gruplar oluşturuldu.

Gün ağarmasıyla birlikte Dontsk’in kuzey batısındaki Pakrovsk kentindeki sivil kurtarma ekiplerinin günlük görevi başlıyor.

Yevgeny Trokhimenko, iki aydır sivilleri doğudaki tehlikeli bölgelerden Ukrayna'nın merkezindeki güvenli bölgelere taşıyan gönüllüler arasında yer alıyor.

Yardım Melekleri gönüllülerinden Trokhimenko, "Savaşın başında birkaç kişi insanları tahliye etmek için gönüllü oldu. Sonra tahliyeler için bir organizasyon kurdular, insanları güvenli bir yere ulaştırmak için telefon numaraları belirlediler" diyor.

Bakhmut'a 30 kilometre uzaklıktaki çatışma bölgesinde bulunan köyünü terk edenler arasında 37 yaşındaki Artyom Serik de var. Sağlık sorunları olduğu için Ukrayna ordusuna katılamayan Serik, daha önce eşini ve iki çocuğunu Ukrayna'nın merkezindeki Jitomir kentine göndermişti.

Artyom Serik, “Burada iş ve para yok, bu yüzden taşınmaya karar verdik. Jitomir'de iş bulup orada yaşamayı umuyoruz" diye belirtiyor.

Kramatorsk'tan tahliye edilenleri kurtarmak için her gün yaklaşık 30 kişi Pakrovsk’taki özel bir merkeze gelip kayıt oluyor.

Marina Khudoli, "Sivillerin tahliyesi bombalamalara bağlı. Bugün çok az bombalama oldu. Burada 30 veya 40 insan var. Şimdi Donetsk ve Jitomir yönetimleriyle koordineli olarak insanları buradan Jitomir’e taşıyoruz" diyor.

Savaşın başlamasıyla Artyom Serik ve daha yüzlercesi doğdukları yerlerden uzakta yeni bir hayata başlamak zorunda kaldı. Serik, "Umarım döndüğümde barış olur" diyerek barış umudunu dile getiriyor.

Son çatışmalardan bu yana Donetsk ve Luhansk bölgelerinden orta ve batı Ukrayna'ya 40 binden fazla insan tahliye edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli