Rûdaw ekibi Ukraynalı askerlerin talimini görüntüledi

19-07-2023
Dilnya Rahman
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Ukrayna Rusya Bahmut
A+ A-

Kiev (Rûdaw) - Ukrayna birlikleri, Rus saldırılarına karşı koymak ve Rusların kontrolündeki bölgeleri yeniden kazanmak için eğitim ve talime devam ediyor. Savunma Bakanlığı, ordunun güney cephesinde taarruz harekatına devam ettiğini ve geçen hafta Bahmut istikametinde 7 kilometrekarelik bir bölgeyi yeniden kurtardıklarını duyurdu.

Ukrayna ordusu yaklaşık bir aydan beridir doğu ve güney cephesinde Rus askerlerine karşı taarruzunu sürdürüyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Ganna Malyar geçen hafta birliklerinin Bahmut'un güneyinde ilerleme kaydettiğini ve Melitopol ile Berdyansk yönlerinde ele geçirdiği mevzileri güçlendirdiğini açıklamıştı.

Rûdaw ekibi Bahmut’un arka cephesinde alanında yaklaşık Ukraynalı 70 askerin Sovyet dönemine ait piyade savaş aracı olan BMP-1 ile eğitim gördüğü bölgeye gitti.  

Piyade kuvvetlerinin komutanı Viktor Volodymirovich, "Burada askerlerimiz BMP-1 üzerine eğitim alıyorlar. Ayrıca makineli tüfekler ve tanksavar füzeleri üzerine eğitim görüyorlar. Piyadeleri burada savaşa hazırlanıyoruz, yeni askerler geliyor ve hazırlanıyor. Sonra cephedeki askerleri değiştiriyoruz. Bahmut'tan bir grup dinlenmek için dönüyor ve uzun süredir burada hazır olanlar cepheye gidiyor. Piyadeler sürekli değişiyor” diyor.

Kıdemli subay Gelos da bir haftalığına Bahmut'daki savaş cephesinden dönen askerlerden biri. O, kısa bir aradan sonra tekrar cepheye dönecek.

Sıcak temas hattındaki durumu aktaran Gelos, “Birliklerimiz Bahmut'un yarısını kuşattı ve orada şiddetli çatışmalar var. Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz ancak her şeyin düzeleceğini umuyoruz" diye konuşuyor.

Grubun en genç askeri 22 yaşındaki Roman. Savaşın başında Ukrayna ordusuna katılan Roman yaklaşık 9 aydır Rusya-Ukrayna savaşında ön saflarda yer alıyor ve belli bir tecrübe kazanmış durumda.

Genç asker, “Son görevim sırasında bir patlama yaşandı. Ben BMP minibüs kullanıyordum ve işim sivilleri savaş bölgesinden taşımaktı. Sabahın erken saatlerinden öğleden sonra 15:00'e kadar insanları arıyordum ama sonra patlama ile ortaya çıkan basıncın etkisi ile yaralandım ve hastaneye gönderildim” diyor.

Henüz tam olarak hazır olmadığını ama ne zaman emir alırsa savaş cephesine geri dönebileceğini anlatan Roman, tecrübelerine dayanarak şu anda en büyük ihtiyaçlarının silah olduğunu söylüyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta içinde Bahmut istikametinde 7 kilometrekarelik bir alanı Rus ordusundan geri aldıklarını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli