İsveç, suça bulaşan göçmenlerin oturum izinlerini geri alacak

11-11-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İsveç Göçmen NATO
A+ A-

Berlin (Rûdaw) – İsveç'te hükümet, ulusal güvenliğe tehdit oluşturan göçmenlerin oturma izinleri ve pasaportlarının iptal edilmesi yönünde bir yasa tasarısı hazırlıyor.

İsveç'teki sağ partiler arasında varılan anlaşmaya göre, söz konusu yasa gelecek yıl Mart ayında parlamentoya sunulacak.

İsveç Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni yasa terörizmle bağlantılı faaliyetlerde bulunan veya devletin ekonomik kuruluşlarında casusluk yapan kişilerin de ikamet ve pasaport haklarından mahrum bırakacak.

Bunun Türkiye'nin baskısı altında İsveç’in NATO üyeliğinde yaptığı değişikliklerle ne kadar ilgili olduğu henüz bilinmiyor. Ancak sağın desteklediği mevcut hükümet, sert bir göç politikasına sahip olmak istiyor.

Fransa’da da tartışmalar var

Öte yandan Fransa'da da parlamento bünyesinde göçmenlik yasası konusunda hararetli tartışmalar yürütülüyor.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı ülkede, suç işleyen kişilere karşı bazı radikal değişiklikler bekleniyor. Aynı zamanda bir suçtan hüküm giyenlerin ikamet hakkından mahrum bırakılması da konuşuluyor.

Ayrıca resmi belgeleri olmayanların tıbbi yardımlardan faydalanmasının zorlaştırılması talep ediliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, tartışılan değişikliklerin aynı zamanda Fransa'daki göçmen çocukların şu an olduğundan daha az korunmasına neden olacağını savunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli