Okulda katliam yapan gencin ebeveynlerine de hapis cezası verildi

10-04-2024
Etiketler Okul Katliam ABD Ceza Ebeveyn Mahkeme Okulda saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin Michigan eyaletinde bir okulda gerçekleştirdiği saldırıda 4 kişiyi öldürüp 7 kişiyi de yaralayan gencin ebeveynleri, 10 ila 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Jennifer Crumbley ve oğullarına silahı Noel hediyesi olarak alan kocası James Crumbley, çocuklarının eylemlerinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nde okul saldırganının kasıtsız adam öldürme suçundan mahkum olan ilk ebeveynleri oldu.

Oakland Bölge Hakimi Cheryl Matthews, dün görülen duruşmada sanıkları 10 ila 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Şu anda 17 yaşında olan Ethan Crumbley, 30 Kasım 2021'de Detroit'in 45 mil (70 kilometre) kuzeyindeki Oxford Lisesi'nde dört öğrencinin ölümüne ve yedi kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı saldırı nedeniyle ömür boyu hapis cezasını çekiyor.

Kurbanların akrabalarının da katıldığı Pontiac, Michigan'daki duygusal duruşmada hakim Matthews, "Bu mahkumiyetler kötü ebeveynlikle ilgili değil. Bu mahkumiyetler, yaklaşmakta olan bir treni durdurabilecek eylemleri veya eylem eksikliğini doğruluyor” dedi.

Yargıç, James Crumbley'i aile evinde silah ve cephaneye "sınırsız erişime" izin verdiği için uyardı ve Jennifer Crumbley'e oğluna karşı tutumunun "tarafsız ve kayıtsız" olduğunu söyledi.

Öldürülen öğrencilerden biri olan 17 yaşındaki Madisyn Baldwin'in annesi Nicole Beausoleil, ceza açıklanmadan Crumbley'lere hitaben şunları söyledi: "(Sadece) oğlunuz kızımı öldürmedi, ikiniz de aynısını yaptınız."

17 yaşındaki Justin Shilling'in babası Craig Shilling da “Çocuklarımızın kanı sizin elinizde" dedi.

Başka bir kurban olan 14 yaşındaki Hana St. Juliana'nın babası Steve St. Juliana da cinayetin “ruhunun büyük bir bölümünü yok ettiğini” söyledi.

“Hayatımın geri kalanını kendi iç hapishanemde geçireceğim”

St. Juliana, "Onunla asla koridorda yürümeyeceğim. Onu veya gelecekteki çocuklarını kollarımda tutma şansım sonsuza kadar yok edildi” dedi.

Yargıç cezayı açıklamadan önce Crumbley'ler, mağdurların ailelerine ve mahkemeye seslendi.

46 yaşındaki Jennifer Cumbley, "Bugün sizden af dilemek için değil, bunun mümkün olamayacağını bildiğimden, sebep olunan acıdan dolayı en içten özürlerimi ifade etmek için buradayım. Hayatımın geri kalanını kendi iç hapishanemde geçireceğim” diye konuştu.

47 yaşındaki James Crumbley de ailelere oğlunun yaptıkların nedeniyle üzgün olduğunu" söyledi.

“Aklında neler geçirdiğini veya ne olacağını bilmeyi ne kadar dilediğimi anlatamam çünkü kesinlikle pek çok şeyi farklı yapardım” dedi.

Ayrı duruşmalarda Crumbley'ler, oğullarının akıl sağlığı sorunları yaşadığına dair uyarıları görmezden gelmekle suçlandı.

Masasında şiddet içerikli bir çizim görüldü

Jennifer Crumbley, kocasının, birkaç gün önce saldırıda kullanılan tabancayı oğullarına Noel hediyesi olarak aldığını söyledi ve satın almanın ertesi günü çocuğu atış poligonuna götürdü.

Crumbley'ler, vurulma olayının olduğu gün, bir öğretmenin Ethan Crumbley’in masasında bulduğu şiddet içerikli bir çizim karşısında paniğe kapılmasının ardından okula çağrıldı.

Onlara çizim gösterildi ve çocuğu danışmanlığa götürmeleri gerektiği söylendi. İddiaya göre ebeveynler, oğullarını eve götürmeyi kabul etmedi ve oğul sınıfa geri döndü.

Daha sonra tuvalete giren saldırgan, sırt çantasında sakladığı tabancayla dışarı çıktı ve 30'dan fazla el ateş etti.

Ebeveynlerin cezalandırılması yönündeki baskılar artıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde gençlerin dahil olduğu çok sayıda ölümcül ateşli silah olayının ortasında, çocuklarına silah almasını mümkün kılan ebeveynlerin cezalandırılması yönündeki baskılar artıyor.

Temmuz 2022'de yedi kişiyi öldürmekle suçlanan Illinoisli bir adamın babası, oğlunun toplu silahlı saldırıda kullanılan tüfeği almasına yardım ettiği için "dikkatsiz davranış" suçlamalarını kabul etti.

Altı yaşındaki oğlu öğretmenini vurarak ağır yaralayan Virginialı bir kadın, yakın zamanda çocuğunu ihmal etme suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kadın silahı yasadışı yollardan elde etme suçunu kabul ettikten sonra 21 ay daha hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli