ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuk 26 bıçak darbesi ile öldürüldü, annesi yaralı

16-10-2023
Etiketler ABD Filistin İsrail Saldırı Bıçak
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin Chicago kentinde bir kişi, 6 yaşındaki çocuğu öldürdü, annesini yaraladı. Saldırının çocuğun ve annesinin Müslüman kimliği sebebiyle gerçekleştirildiği açıklandı.

Olay,  Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinin 64 kilometre batısındaki Plainfield kasabasında meydana geldi.

Will County Şerif Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, 71 yaşındaki Joseph Czuba isimli bir Amerikalı, bir anne ve oğluna Müslüman olduğu gerekçesiyle bıçakla saldırdı.

Vücudundan 26 kez bıçaklanan 6 yaşındaki çocuk öldü, 32 yaşındaki kadın ise yaralandı.

Will County Şerif Bürosu’nun açıklamasında, “Dedektifler, bu vahşi saldırıdaki her iki kurbanın da şüpheli tarafından Hamas ve İsrailliler arasındaki çatışmalar nedeniyle, Müslüman oldukları için hedef alındığını belirlemeyi başardı” denildi.

Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış darp ile suçlanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden da Filistinli Amerikalı anne ve oğluna yönelik saldırı için, "Bu korkunç nefret eyleminin Amerika'da yeri yoktur ve temel değerlerimize aykırıdır. Amerikalılar olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, bağnazlığın ve nefretin her türlüsüne karşı gelmeliyiz" dedi.

Çocuğun ABD'de doğduğu, annesinin ise 12 yıl önce Batı Şeria'dan ABD'ye geldiği belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli