Washington: Kürt temsilcileri ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantılarına katılacak

08-04-2024
Diyar Kurda
Etiketler ABD Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kürt temsilcilerinin ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantılarına katılacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rûdaw'ın Washington Temsilcisi Diyar Kurde'nin sorularını yanıtladı.

Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin Irak’ın federal yapısı çerçevesinde dirençli ve güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ni desteklediğini ifade etti.

Miller, "Hem Irak hem de Kürdistan Bölgesi Hükümetlerini, sorunlarının çözmeye yönelik çabalarını teşvik ediyoruz" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Pierre, (22 Mart 2024) yaptığı açıklamada, Joe Biden’ın Irak Başbakanı Sudani’yi 15 Nisan’da Beyaz Saray’da karşılayacağını açıklamıştı.

Biden ile Sudani’nin, ortak öncelikleri üzerinde koordinasyon sağlayacağı ve ABD ile Irak arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmenin adımlarını görüşeceğini söyleyen Pierre, IŞİD’in tamamen yenilgiye uğratılması ve IŞİD’i yenmek için uluslararası koalisyonun kurulmasından sonra askeri misyonun ilerlemesinin de masaya yatırılacağını aktarmıştı.

Biden ve Sudani’nin ülkelerinin stratejik anlaşmasına olan bağlılıklarını yeniden teyit edeceklerine işaret eden Sözcü Pierre, müreffeh, egemen ve güvenli bir Irak vizyonunu için bakış açılarını derinleştireceklerini dile getirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli