Halepçe’den Hiroşima’daki anmaya anlamlı katılım

06-08-2019
Emrah Akbulak
Etiketler Halepçe Hiroşima Japonya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Hiroşima Katliamı’nın 74’üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törenlere Dünya Barış İçin Belediyeler Grubu Başkan Yardımcısı Hıdır Kerim de katıldı.

 

Japonya her yıl olduğu gibi bu yıl da Hiroşima kentine atılan atom bombası nedeniyle hayatını kaybedenler Barış Anıtı Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı.

 

Saldırının gerçekleştiği yerel saat ile 08.15’te başlayan törene, 92 ülkeden temsilcilerin bulunduğu yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

 

Törende Halepçe eski Belediye Başkanı ve Dünya Barış İçin Belediyeler Grubu Başkan Yardımcısı Hıdır Kerim de hazır bulundu.

 

Hıdır burada kurbanlar için yapılan anıta çelenk bıraktı.

 

Trajediyi anmaya gelen on binler bir daha böyle bir acının yaşanmaması için nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya çağrısı yaptı.

 

Hiroşima Katliamı

 

Bundan 74 yıl önce bugün, 2’inci Dünya Savaşı’nın Pasifik Muharebeleri esnasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya attığı bir bomba yıllarca yarası sarılmayacak acılara neden oldu.

 

Hiroşima kentinin büyük bir bölümünü yerle bir eden atom bombası 200 binden fazla can aldı, yüzbinlerce kişi sakat kaldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli