Halepçe'de tarlada çıkan yangında 300 hayvan telef oldu

09-06-2024
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Halepçe Hayvan Yangın Telef Sürü Koyun
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Halepçe'nin Şarezur ilçesine bağlı Hasile köyünde bir tarlada başlayıp kısa sürede yayılan yangın nedeniyle 300 küçükbaş hayvan telef oldu.

Rudaw muhabiri Sazgar Salih, Sivil Savunma ekiplerinin yangını kontrol altına aldığını ancak bölgede yangının yeniden çıktığını söyledi.

Sazgar Salih'in bildirdiğine göre, yangının çıktığı bölgede koyun, kuzu ve keçilerden oluşan yaklaşık 300 hayvan vardı. Ancak sürünün tamamı çıkan yangında telef oldu.

Sürünün sahibi, çok zor durmda olduğunu, hayvanları kurtaramadıklarını, sadece başlarını kesmeyi başardıklarını söyledi.

Sazgar Salih'in verdiği bilgiye göre, yöre halkı ve yakınlardaki Erbet mezbahası çalışanlarının yardımı ile yaralı hayvanlar kesildi.

"Yangın kontrolden çıktı"

3 aileye ait olan sürünün 90 bin dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Sürü sahiplerinden biri yangının nasıl çıktığını şöyle anlattı:

"Köyümüze yakın bir yede anız yakıldı. Bu nedenle yangın çıktı. Başlangıçta yangın küçüktü ancak şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyerek kontrolden çıktı. 1-2 dakika içinde yayıldı. Bin itfaiyeci de gelse yangını kontrol altına alamazdı. Bu, kontrol altına alınamayan bir şeydi.”

"Çoban güçlükle hayatını kurtardı"

Sürü sahibinin verdiği bilgiye göre çoban hayatını kurtarmayı başardı ancak neredeyse yanarak hayatını kaybedecekti. Edinilen bilgiye göre yangına ykalanan hayvanlar ya yandı ya da dumandan boğulmak üzereydi. Büyük maddi kayba uğrayan sürü sahipleri de Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yadın talep etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli