Dr. Aras, İskoçya’da çalışan Kerküklü Kürt doktor Dana Serdar’ı konuk etti

03-12-2023
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Dr. Aras Bradosti İskoçya Britanya Kürt Doktor Dr. Dana Serdar
A+ A-

Haber Merkezi - Dr. Aras Bradosty’nin sunduğu “Dr. Aras” programının bu bölümüne İskoçya’da  doktorluk yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Dana Serdar konuk oldu.

Dr. Dana Serdar, Kerkük’te doğdu, Süleymaniye’de büyüdü ancak “Hem Kerküklü, hem de Xaneqînliyim diyor” çünkü eşi Xaneqînli.

İskoçya’nın Aberdeen kentinde yaşayan Dr. Dana Serdar Aberdeen’de kent sakinlerinin böbrek hastalıklarını tedavi ediyor. Aberdeen’de sağlık sektöründe önemli işlere imza atan doktorun başarı öyküsü sayısız güzel dersi de içinde barındırıyor.

Aberdeen Kraliyet Hastanesi, İskoçya’nın kuzeyindeki en büyük hastane. 850 yataklı bu hastanede böbrek rahatsızlığı nedeniyle yatan 250 hasta bulunuyor. Dr. Dana Serdar da yakşık 10 yıldır burada çalışıyor.

Dr. Aras’a hasta odalarını gezdiren Dr. Dana Serdar, “Burası böbrek koğuşu. Bu koğuşta 22 yatak bulunuyor. Burada sol tarafta gördüğünüz bir bölümümüz var. Burada ihtiyaç ulursa böbrekler yıkanıyor. Burası odaların çoğu tek yataklı olacak şekilde dizayn edilmiş. Burası böbrekleri yıkanan, böbrek nakli olan ya da böbreklerinin neden çalışmadığını öğrenmek için test yapılan hastalar içindir” diyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli