Refah Sınır Kapısı'ndan yaralı ve sınırlı geçişlere izin

01-11-2023
Etiketler Refah Sınır Kapısı Mısır İsrail Gazze Filistin
A+ A-

Haber Merkezi -  Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki ağır yaralıların Mısır'a geçişi için açıldı.

Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'deki ağır yaralılar ve yabancı vatandaşların geçişi için açıldığı belirtildi. Mısır’da sınır kapısına yakın bölgede kurulan sahra hastanesinde yaralılar tedavi edilecek.

Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinliler, tedavi edilmek üzere Mısır'a nakledilecek.

Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze tarafına girdi.

Bölgeye insani yardım malzemesi taşımak üzere Mısır'da bekleyen bazı tırlar da sınır kapısının açılmasının ardından Gazze'ye geçti

Mısır'ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı da Mısır'dan yaklaşık 40 ambulansın, Gazze'deki ağır yaralı 80 kişinin, Mısır'da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptığını duyurdu.

Anlaşmanın diğer müzakere konularıyla bağı yok

Katar’ın aracılığında Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan uzlaşma kapsamında Gazze topraklarından ABD’yle koordinasyon halinde sınırlı tahliyelere izin verileceği kaydedildi.

Anlaşma çerçevesinde yabancı pasaportu bulunanların ve durumu kritik olan yaralıların Mısır ve Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan geçişine izin verileceği belirtilirken, sınır kapısının ne kadar açık kalacağı ise açıklanmadı.

Uzlaşmanın hala müzakere konusu olan Hamas’ın elindeki rehineler ya da bölgedeki insani krizi azaltmak ve insani ateşkes gibi konularla bağlantısının ise bulunmadığı belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli