28 prematüre bebek Gazze'den Mısır'a sevk edildi

20-11-2023
Etiketler Gazze Filistin Bebek İsrail Mısır
A+ A-

Haber Merkezi – Gazze’de Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığının İsrail'i bölgedeki Endonezya Hastanesine ölümcül bir saldırı düzenlemekle suçlamasının ardından dün 28 prematüre bebek savaşın harap ettiği Gazze'den Mısır'a sevk edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Filistin topraklarının kuzeyindeki Endonezya Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 12 kişiyi öldürdüğünü, burada tüm şehir bloklarının moloz yığınına dönüştüğünü bildirdi.

AFP'nin bildirdiğine göre Bakanlık Sözcüsü Eşref el Kudra, ölenler arasında hastaların da bulunduğunu söyledi.

Hamas yetkilileri, yedinci haftasında olan İsrail-Hamas savaşında çoğu sivil olmak üzere toplam ölü sayısının 13.300'den fazla olduğunu bildirdi.

Kudra, düzinelerce kişinin yaralandığını ve 700 kişinin "kuşatma altındaki" Endonezya tıp merkezinde mahsur kaldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Genel Sekreter olduğumdan bu yana hiçbir çatışmada benzeri görülmemiş bir sivil cinayetine tanık oluyoruz" dedi.

BM Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesinden tahliye edilen 28 prematüre bebeğin, Mısır medyasının verdiği rakamı bir puan düşürerek Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a güvenli bir şekilde götürüldüğünü söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü "Bütün bebekler ciddi enfeksiyonlarla mücadele ediyor ve sağlık bakımına ihtiyaç duymaya devam ediyor" derken, İsrail ordusu da transferin "kolaylaştırılmasına yardımcı olduğunu" bildirdi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli