UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınma sebebini açıkladı

13-05-2021
Rûdaw
Etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi - Manchester City ile Chelsea'yi 29 Mayıs'ta karşı karşıya getirecek olan Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı yerine Portekiz'in Porto şehrindeki Estadio Do Dragao Stadı'nda oynanacak.

UEFA, bu karara gerekçe olarak İngiliz hükümetinin Türkiye'yi salgın nedeniyle kırmızı listeye dahil etmesini gösterdi. UEFA final karşılaşmasının İngiltere'ye alınması için İngiliz hükümeti ile görüşmelerin yapıldığını ancak olumlu sonuç alınamadığını da ifade etti.

UEFA, ayrıca stada alınacak taraftar sayısına da açıklık getirdi. Buna göre final için Dragao Stadı'na takım başına 6 bin olmak üzere toplam 12 bin taraftar alınacak. Bununla birlikte toplam sayının ilerleyen günlerde yapılacak olan toplantılarda kesinleşeceği vurgulandı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi finalini seyircisiz oynatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Ceferin şöyle devam etti:

Taraftarları bu maçı izlemekten mahrum etmek bizim için bir seçenek değildi. Bu uzlaşmanın sağlanmasından dolayı çok mutluyum. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk yetkililer, UEFA'nın rakip kulüplerin taraftarlarına maçı izleme şansı verme çabalarını kabul etti. TFF, her zaman UEFA'nın güvenilir ortağı olmuş ve Türkiye yıllar içinde birçok UEFA etkinliğine büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Yakın gelecekte Şampiyonlar Ligi finali ve daha birçok etkinlik için İstanbul ve Türkiye'de olmayı umuyorum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli