UEFA'dan Bozkurt işareti yapan Demiral hakkında soruşturma

03-07-2024
Etiketler UEFA Merih Demiral Bozkurt işareti EURO2024
A+ A-

Haber Merkezi - UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.

EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup eden Türk Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral hakkında UEFA soruşturma başlattığını açıkladı.

Milli futbolcu attığı golden sonra bozkurt işareti yapmıştı.

UEFA'dan disiplin soruşturması

UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin sahadan 2-1 galip ayrıldığı Avusturya karşılaşmasında Türk Milli Takımı'nın 2 golünü de kaydeden Merih Demiral'ın sevincini bozkurt işareti yaparak göstermesi Almanya'da eleştiri konusu oldu.

Almanya İçişleri Bakanı'ndan tepki

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser Demiral'ın bozkurt işareti yapmasına tepki gösterdi. Bakan Faeser, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Demiral'ın bozkurt işareti Türkiye kamuoyunda bazı kesimlerce eleştirilirken bir kesimin de desteklediği görüldü. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli