Milan Cüneyt Çakır’ı şikayet edecek

01-10-2021
Rûdaw
Etiketler Milan Cüneyt Futbol Milan Atletiko
A+ A-

Haber Merkezi - 28 Eylül'de UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynanan Milan-Atletico Madrid karşılaşmasını yöneten FIFA kokartlı Türkiyeli hakem Cüneyt Çakır hakkında maçtaki kararları nedeniyle Milan tarafından şikayette bulunulacak.

Milan, Milano'da konuk ettiği Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olmuştu. İtalya temsilcisinin golü, 20. dakikada Rafael Leao'dan, İspanya ekibinin golleri ise 84. dakikada Antoine Griezmann ve 90+7. dakikada penaltıdan Luis Suarez'den gelmişti.

Ev sahibi Milan’da Franck Kessie, ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla 30. dakikada oyundan atılmıştı.

Cüneyt Çakır, Franck Kessie'yi 29'da kırmızı kartla oyundan atarken, 90+5'te ise Atletico lehine verdiği penaltıyla tepki çekmişti. Milan, topun önce Lemar'ın eline, ardından Kalulu'nun eline çarpması nedeniyle penaltı kararının yanlış olduğunu savunuyor.

“Bir daha kesinlikle Milan maçlarını yönetmeyecek”

La Gazetta dello Sport'un haberine göre; Milan yönetimi, maçtaki performansından memnun olmadığı Cüneyt Çakır için UEFA'ya resmi şikayette bulunacak.

Haberde, UEFA yönetiminin de Cüneyt Çakır'ın kötü performansını kabul ederek, hakeme uzun bir süre görev vermeyeceği belirtildi. Ayrıca Cüneyt Çakır'ın bir daha kesinlikle Milan maçlarını yönetmeyeceği de öne sürüldü. Çakır'ın yanı sıra VAR hakemi Abdulkadir Bitigen'in de cezalandırılacağı ifade edildi.

Milan teknik direktörü Stefano Pioli maç sonrasında, "Maçın hakemi kesinlikle en iyisi değildi. Sadece Kessie'nin kırmızı kartı ve penaltıyı söylemiyorum. Penaltı kararı da doğru değil. Yüzde 50-50 olarak görebileceğiniz pozisyonlarda kararlar hep Atletico lehineydi. Elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama yazık oldu" demişti.

“Penaltı VAR'a gitseydi iptal edilecekti”

Futbolcu Ismael Bennacer ise "Her şeyinizi verseniz bile maçlarda sonucu küçük ayrıntılar belirler. Böyle kaybetmek acı veriyor. Anlamıyorum VAR neden var? Penaltı VAR'a gitseydi iptal edilecekti" demişti.

Maçın ardından efsane İtalyan teknik direktör Fabio Capello da Cüneyt Çakır'a tepki göstermiş ve "Milan'ı beğendim. Hızlı ve iyi futbol oynadılar. Ancak bu gecede kötü olan hakem Cüneyt Çakır'dı. Maçı mahvetti. VAR da müdahale etmedi. Şampiyonlar Ligi'nde böyle hakemlik yapamazsınız" şeklinde konuşmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli