Sese güç vereceğiz

15-07-2023
Etiketler Rûdaw Rudaw podcast Radio
A+ A-

Ferman Salih(*)

Şu an, dünya çapında ve çeşitli platformlarda bir milyondan fazla podcast yayını yapılıyor. Bu yayınların büyük çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da üretiliyor. Yalnızca Apple Podcast'lerinde 43 milyondan fazla podcast bölümü yayınlandı. Her gün daha fazla podcast oluşturuluyor ve daha fazla  insan tarafından dinleniyor.

Araştırmalara göre; podcast dinleyicilerinin yüzde 80'i haftada 7 saatten fazla favori programlarını ve yüzde 22'si ise haftada ortalama 20 saatten fazla podcast dinliyor.

Bu veriler bize podcastın yeni medyanın önemli bir parçası haline geldiğini söylüyor. Çok çeşitli içerikleriyle, podcast programları başka hiç bir platformda bulamayacağınız seçenekler sunuyor. Çünkü diğer ses programlarının aksine podcast'lerin sınırı yoktur ve onları istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.

Podcast’i radyonun daha gelişmiş bir modeli olarak tanımlayabiliriz. Çünkü her ikisi de mesajlarını ses yoluyla iletiyorlar. Ancak teknolojik ilerleme sayesinde iletişim araçları daha kolay ve hızlı hale gelmiştir. Artık herkes evde veya işte, pahalı ekipman veya antenlere ihtiyaç duymadan podcast üretebilir. Ancak prodüksiyondan daha önemli olan, o podcast'in içeriği ve sunulma şeklidir.

Dünyanın çoğu ülkesinde, podcast'ler henüz yeni bir medya aracı olarak kendini kanıtlamadı, ancak dinleyicileri giderek artıyor. Çünkü medya, yayınlarında hız ve doğru haber kaynağı olmanın yanı sıra, her zaman en yenisini ve en iyisini sunmak önemlidir. 

Rûdaw Medya Grubu yayınlarında, kendi abonelerinin de tıpkı dünyadaki tüm aboneler gibi en iyisi ve en yenisini hak ettiğine inanmıştır. Bu nedenle Rûdaw her yerdedir ve haberlerini profesyonelce sunmaktadır. Hızlı değişimlere rağmen Rûdaw hiçbir zaman durmamış, her zaman rakipsiz ve birinci olmuştur.

Rûdaw, şu anda en kapsamlı podcast içeriği yelpazesini Kürdistan’a getiren, bu içerikleri uluslararası platformlarda Kürt dinleyicilerine ulaştıran ve gelecekte diğer dillerde yayınlar sunmaya hazırlanan ilk Kürt ve Irak medyasıdır.

Sadece bu sezon Rûdaw, siyaset, kültür, din, edebiyat, müzik, sağlık, teknoloji ve ekonomi alanlarında farklı içeriklere sahip, alanlarında uzman kişiler tarafından hazırlanmış yaklaşık 20 podcast yayınlayacak.

Sevgili dinleyiciler, Rûdaw Medya Grubu podcast'leri aracılığıyla sevdiğiniz programları bulabilir, Rûdaw podcast'lerini dünyanın her yerinde cep telefonunuzdan veya CarPlay'den dilediğiniz zaman dinleyebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanındaki dinleyiciler gibi Kürt dinleyicilerin de, podcast'lerde iyi ve yararlı seçeneklere sahip olmasını, sesin gücünü geri kazanmasını istiyoruz. Yoğun çalışma saatleri ve zaman yetersizliği nedeniyle, mesaj alma, medyayı izleme, okuma veya dinleme fırsatı bulamayan abonelerimize podcast’lerle enkısa sürede en yeni bilgiyi ulaştırmak istiyoruz.  

15-7-2023 tarihinden itibaren Rûdaw Radyo'da farklı bir yeni sezonun yanı sıra global podcast platformlarına bağlanan, podcast web sitesinin yayınına başlıyoruz. Podcast'lerimizin her birinin içeriği en az bir kitap kadar zengin ve bilgi dolu.

Rûdaw Radyo’sunun etkisi giderek yaygınlaşıyor. Kürdistan aydınlarına da daha fazla fırsat ve imkan tanıyacağız.

 

(*) Rûdaw Radyo Yönetimi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli