HÜDA Par: Diyarbakır-Sur için harcanan para heba edilmiş durumda

29-09-2022
Etiketler HÜDA Par Sur Faruk Dinç Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi – HÜDA Par Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaptığı açıklamada Sur’daki kentsel dönüşümle ilgili olarak “Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sur ilçemizde bir kentsel dönüşüme gidildi. Ama yapılan bunca masrafın çoğunun heba edilmiş bir durumda olduğuna şahit olduk” ifadelerini kullandı.

HÜDA Par Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, kentin sorunlarına dair değerlendirmelerde bulunarak çözüm önerileri sundu.

Dinç, bugün kentteki uyuşturucu kullanımı, toplu ulaşım sorunları, Sur evleri ve şehir hastanesi sorunlarına dair açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucuyu “kangrenleşmiş sorun” olarak nitelendiren Dinç, “Uyuşturucu illeti her geçen gün gençlerimizi ve aileleri yok ediyor. Uyuşturucunun verdiği zararların en yeni örneği bu hafta uyuşturucu bağımlısı bir gencin annesinin başını keserek sokağa atması olduğunu gördük. Tekrar ediyoruz polisiye operasyonlarla birkaç torbacı ya da figüranlarla uğraşmak yerine uyuşturucu baronları ile mücadele edilmeli, baronlara en ağır cezalar verilmeli” ifadelerini kullandı.

“Sur’da kentsel dönüşümde para heba edildi”

Sur ilçesindeki evlerin yapımında harcanan paranın heba olduğunu belirten Dinç, “Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sur ilçemizde bir kentsel dönüşüme gidildi. Ama yapılan bunca masrafın çoğunun heba edilmiş bir durumda olduğuna şahit olduk. Bu mağduriyetler ve israflar bitene kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Memleketimizin en gözde yerlerinden biri olan Sur ilçemizdeki ev ve iş yerleri bir an önce vatandaşlarımıza teslim edilerek mağduriyetlerinin giderilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin henüz yapılmamasına ilişkin de Dinç, “Şehir hastanesinin yapılmamasına bağlı olarak hastanelerde yoğunluklar devam ediyor. Hastalar Yoğun bakım ünitesinde bile bazen yer bulamıyor. Yoğun bakımlık bir hasta yer bulamayacak kadar hastaneler dolu ise başka söze gerek yoktur. Alanında uzaman doktor yetersizliğine bağlı hastalar çok uzak şehirlerde tedavi olmak zorunda kalıyor” dedi. 

Dinç son olarak yetkililerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek “Uyuşturucu başta olmak üzere ulaşım, kentsel dönüşüm ve hastane gibi sorunların ise çözülmesi için bir an önce gerekli adımları atmalıdırlar” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu. / Video alıntısı / Rûdaw

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu: Kimseyle sorunu yoktu, kimseden şüphelenmiyoruz

Baba Nizamettin Kabaiş kızını 3-4 gün önce Diyarbakır'dan kendisinin bizzat okula getirdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını, herhangi bir sorunu olsa dahi bunu annesiyle, kız kardeşiyle ya da kendisi ile paylaşacağını söyledi.