Yapıcıoğlu Diyarbakır’dan tüm teşkilatlarına seslendi: 81 ilde hazır bekleyin

21-12-2023
Etiketler HÜDA PAR Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Partisinin Diyarbakır İl Kongresi’nde konuşan HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “İttifakla veya tek başınıza, 81 vilayetimizin tamamında 900 küsur ilçemizin tamamında seçimlere katılmak üzere hazır olarak bekleyin” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Yenişehir ilçesinde bulunan Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Diyarbakır 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Yapıcıoğlu, Hamas’ın İsrail’e düzenlediği ve “Aksa Tufanı” adını verdiği saldırının, “75 yıldır devam eden bir zulme, bir işgale son başkaldırış olduğunu” söyledi.

Yapıcıoğlu, "Bu başkaldırıdan bir gün sonra ilk şoku atlatan işgalci siyonist vahşiler, arkalarına bir bütün olarak neredeyse batı dünyasını da alarak Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, Fransa'sıyla, Almanya'sıyla saldırıya geçtiler. Bir saldırı ki; gökten 74 gündür ateş yağıyor, Gazze'ye ölüm yağıyor. 74 günde oradaki direniş gruplarının yaptığı açıklamaya göre 1667 katliam işlendi. 20 bini aşkın şehit ki bunların 8 binden fazlası çocuk, 6 bin 200 kadarı kadın ve yine yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kayıp, muhtemelen onlar da şehit” diye konuştu.

Gazze’de yaşananların ardından Dünyadaki mevcut küresel sistemin sürdürülemez olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Birleşmiş Milletlerin Güvenlik Konseyi denen, adaletten fersah fersah uzak, tek bir üyenin vetosuyla oradan karar çıkarma imkanının bulunmadığı bir sistemin dünyaya barış, adalet ve huzur getirmeyeceğini herkes gördü” şeklinde konuştu.

"Asgari ücretliden vergi almayın”

Türkiye’de gündemin başındaki asgari ücret meselesine değinen Yapıcıoğlu, "Sadece bir kişinin yapılan hesaplamalara göre kendini kasmadan, sıkmadan rahat bir şekilde dengeli beslenme ve uygun giyinme için bir ayda harcaması gereken para Kasım 2023 fiyatlarıyla 18 bin 239 lira. Sadece bir kişi, aile yok bunun içinde. Peki, böyleyken işçinin ailesini tanıma dahil etme konusunda herhangi bir adım yok. Şimdi gelinen durumda tek başına işçiye bile yetmeyecek bir ücretin teklif edilmesi doğru bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "Yanında üç beş tane işçi çalıştıran berber, kasap, manav, bakkal, market, terzi… Bunlar ne yapacak, nasıl o ücreti ödeyecek? Onların da işçi çıkarmasına yol vermeyecek bir formül bulmak lazım. O formülle ilgili yıllardır söylüyoruz, diyoruz ki asgari ücretliden vergi almayın” dedi.

"Soykırıma karışan çifte vatandaşların mal varlıkları aile fonuna aktarılsın"

Hem İsrail hem de Türkiye vatandaşlığına sahip çifte vatandaşlar hakkında bir kanun teklifi hazırladıklarını açıklayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yabancı bir ülke lehine asker toplamak ve yabancı bir ülke lehine asker olarak yazılmak bir suç. Bu tarif edilmiş. Eğer çifte vatandaşlar yani aynı zamanda Türkiye'nin vatandaşı olup gidip başka bir ülkede savaşanlar eğer savaş suçlarına bulaşmışsa, eğer soykırım ve insanlığa karşı suç işlemişlerse onlarla ilgili bazı kanuni düzenlemeler yapalım.

Ne yapalım? Birincisi, onların vatandaşlığını iptal edelim, onların vatandaşlıktan çıkaralım. Eğer o soykırım suçu işleyen orduya yazılmışsa onları vatandaşlıktan çıkaralım.

Bir şey daha yapalım. Bunun için onun o suçlarının cezasını hesabını vermek üzere çağrıldığında gelmiyorsa Türkiye'deki bütün mal varlığına el koyalım. Bu mal varlığını da oluşturulan yeni aile fonuna aktaralım.

Bir şey daha yapalım. Soykırım suçu işlemenin cezası Türkiye'de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Bu suça karıştığı tespit edilenlere o muameleyi yapalım, memlekete geldiklerinde, ayak basar basmaz onları derhal derdest edip mahkeme huzuruna çıkaralım ve kanunlardaki mevcut en ağır ceza zaten öngörülüyor mutlaka bunları yargılayıp hak edenlere bu cezayı verelim. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde bu kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunacağız."

“81 vilayetimizin tamamında seçimlere katılmak üzere hazır bekleyin”

Konuşmasının sonunda yerel seçimlerle ilgili ittifak görüşmelerine değinen Yapıcıoğlu, "Basında, farklı farklı yerlerde haberler çıkıyor; ittifaklarla ilgili HÜDA PAR'ın seçimlere ne şekilde katılacağı ile ilgili. Buradan bütün kardeşlerime şunu hatırlatmak istiyorum. Bizden duymadığınız, bizim yetkili bir arkadaşımızdan duymadığınız hiçbir şeye itibar etmeyiniz” diye konuştu.

Yapıcıoğlu, “Evet, ittifakla ilgili görüşmelerimiz var fakat bu henüz sonuçlanmamış henüz şekillenmemiştir. O şekillendiğinde ittifakın nasıl olacağı ile ilgili inşallah biz gerekli açıklamayı yaparız. Ama şimdiden bütün teşkilatlarımıza söylüyoruz, ittifakla veya tek başınıza, 81 vilayetimizin tamamında 900 küsur ilçemizin tamamında seçimlere katılmak üzere hazır olarak bekleyin, bütün hazırlıklarınızı bitirin" ifadelerini kullandı.

Kongrede Diyarbakır İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten Vedat Turgut’un yerine Zeynul Abidin Gülsever oylama sonucu il başkanı seçildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.