Dersim ve bölgede bir ilk: Bini aşkın motorcu Munzur Vadisinin güzelliklerini turladı

28-06-2024
Ali Haydar Gözlü
Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw
Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw
Etiketler MotoFest Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Türkiye’nin dört bir yanından Dersim’e akın eden motor tutkunları Munzur Vadisi Milli Parkı’nda motor turu gerçekleştirdi.

Dersim, ilk kez bölgede düzenlenen MotoFest organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Valilik, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde kentte MotoFest organizasyonu gerçekleştirildi.

27-30, Haziran tarihleri arasında yapılacak olan “MotoFest” etkinliğine katılmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinden Bin 300  motosikletli Dersim’e geldi.

Etkinlik için sabah saatlerinde Dersim- Ovacık(Pulur)  kara yolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu Motosiklet tutkunları, endemik türler ve yaban hayatı açışından zenginliğiyle bilinen Munzur Vadisi Milli Parkı‘ndan, meşe ağaçlarıyla kaplı dağların arasından akan Munzur Çayı’nın yanından geçen kara yolundan başlayarak Ovacık’a hareket etti.

Milli parkın bazı alanlarında vakit geçiren motosikletçiler ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu daha sonra yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Baba Gözeleri (Çıme Bawe Munzur) ziyaret alanına gelerek mum yakıp dilekler diledi.

Munzur Vadisi’nde 75 kilometre boyunca bin 300 motorcunun vadideki turu güzel görüntüler yarattı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Dersim’e gelen motor tutkunları Munzur vadisinin ilk kez görmenin kendilerini çok mutlu ettiklerini belirterek organizasyona ev sahipliği yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti.

Kentin uzun yıllar olumsuz olaylarla anılmasından ötürü insanın ve doğasının doğru tanıtılmadığını söyleyen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kentin hak ettiği yere gelmesi için turizm ve farklı etkinliklerle önemli bir yere getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğe ilişkin Rûdaw’a açıklamada bulunan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin huzur ve Anadolu Horasan’ı Tunceli rotasıyla, Tunceli merkezden buraya kadar bir sürüş gerçekleştirdik. Yaklaşık 75 km bir sürüş oldu ve 1000’in üzerinde bir katılım vardı. Kazasız ve belasız geldik, herkesin gözünde coğrafya’ya olan bir hayranlık belli oluyordu. Yarın yarışmalarımız başlayacak, aynı zamanda birkaç organizasyon bir anda gerçekleşecek. Bir ATV Cup ve bir de Türkiye  Enduro kupasını gerçekleştireceğiz. Tunceli giderek renklenecek bizim amacımız şu; Türkiye’nin en az bilinen illerinden biri olan Tunceli’yi çok hızlı bir şekilde hak ettiği yere kavuşturmak. Geçmişin kötü hatıraları var, o hatıraların üzerini kapatıyoruz yeni sayfalar yeni renkler katmaya çalışıyoruz. Aynı  zamanda bizim geldiğimiz güzergahlarda daha önce problemlerin yaşandığı ve çok şehit kanının  döküldüğü yerlerdir. Ama şimdi sadece motosikletlerle ve misafirlerle  rahat ve huzurlu bir şekilde geldiğimiz yerler oldu. Zırhlı araçlarla değil motosikletlerle geldik, burası motosiklet cenneti ve giderek farkına varılacak ve bu etkinlikleri de devam ettireceğiz.”

Çeşitli meslek dallarından çok sayıda motorcu, Dersim’de düzenlenen etkinliğe katılmaktan ötürü büyük keyif aldıklarını ifade etti.

Türkiye Motosiklet Platformu Sözcüsü Tolga Midilli, “Doğu’dan bize şuana kadar bize böyle etkinlik daveti gelmedi. Sayın valimiz sağolsun böyle bir etkinliği organize etti, biz de Türkiye Motosiklet Platformu olarak tüm arkadaşlarımızla bu etkinlikle olmamız gerektiğini belirtik. Öncü olarak İstanbul’dan 5 kişi yola çıktık. Diğer doğu illerimiz de çok güzel, Iğdır, Van, Bitlis ve Elazığ üzerinden Tunceli’ye geldik.  Buradan dostlarımıza sesleniyorum; Ege ve Akdeniz’deki festivallerden çok üstünde memnun olacaklarını hem insanı hem yeme içme uygunluğu açısından  bu rotaları yapsınlar” ifadesini kullandı.

İlk kez Dersim’e geldiğini ifade eden Merve Gökçe, “Ben bu etkinliğe Kocaeli’den katılıyorum. İlk defa Tunceli’ye geldim, hem organizasyon çok güzel oldu hem de buranın doğasını ve insanlarını çok beğendim. Bununla birlikte bu kadar çok motosikletliyle birlikte sürüş yaptık. Benim açımdan çok keyifli oldu” diye konuştu.

Levent Yıldız, “Tunceli’ye daha önce gelmiştim ve hayran kalmıştım, Tunceli etrafından dolaşılacak gidilecek bir yer, içinden geçilip insanları ile gönül muhabbeti kurulabilecek bir yer. Tunceli çok güzel bir yer, insanı ile doğasıyla harika bir yer. İyi ki bu etkinliğe katıldık, Valimize ve bu etkinliğe katılanlara teşekkür ederiz”şeklinde konuştu.

Metin Tek, “Kayseri Motosiklet Spor Kulüpleri Başkanıyım  yaklaşık 30 motorcu buraya  geldik, mükemmel bir coğrafya ve bölge, sayın valimizin daveti sayesinde buraya görmüş olduk.Bundan sonra ömrüm yettiğince yine gelmek ve ailemi getirip buraları  göstermek en büyük temennimdir”diye konuştu.

Ovacık(Pulur) turuyla başlayan etkinlik, Örenönü Tabiat Parkı’nda düzenlenecek Süper Enduro Şampiyonası ve ATV Cup yarışlarıyla devam edecek, akşam saatlerinde de konserler düzenlenecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli