Dünya şampiyonu Dersimli Erivan Barut: Kız çocuklarına umut oldum

26-06-2023
Ali Haydar Gözlü
Erivan Barut / Rûdaw
Erivan Barut / Rûdaw
Etiketler Dünya şampiyonu Erivan Barut Dersim Sporcu Kick Boks
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de imkansızlıklara rağmen üç ayrı branşda dünya şampiyonu olan Dersimli Erivan Barut, başta kız çocukları olmak üzere sporculara umut oldu.

Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, hem yurt dışında hem de yurt içinde birçok şampiyonada birinci olarak önemli başarılara imza attı.

Barut, Macaristan'da düzenlenen Kick Boks Dünya Kupası'nda Kazakistanlı rakibini yenerek finale yükseldi. 22 yaşındaki Erivan Barut, finalde Polonyalı rakibini de yenerek Dünya Şampiyonu olarak altın madalya aldı.

Dersim'de maddi imkanları kısıtlı bir ailenin üç çocuğundan biri olan 22 yaşındaki Erivan Barut, farklı branşlarda dünya şampiyonalarında aldığı başarılarla Dersim'de yeni sporculara örnek oldu.

Spora 17 yaşında başlayan Erivan Barut, Kick Boks sporu ile tanıştıktan sonra başarılar elde edince bu sporu sürdürmeye karar vermiş.

Antrenörü Gürsel Tayam eşliğinde Olimpiyat Şampiyonluğu’na hazırlanan Erivan Barut, Rûdaw'a açıklamalarda bulundu.

"Kız çocuğusun başaramazsın dediler"

Barut, "İlk kez 2019 yılında Türkiye şampiyonasına katıldım ve şampiyon oldum. Türkiye şampiyonu olduktan sonra evet ben bu sporu başarabilirim dedim. Sen kız çocuğusun, başaramazsın, kadından sporcu mu olur diyenler oldu. Ama ben bütün yargıları bir tarafa bırakıp yoluma devam ettim ve Dersim'de şu an birçok kız çocuğuna ve çocuklara örnek olduğumu düşünüyorum. Şu anda Kick Boks için Dersimliler ve çocuklar spor salonumuza gelmeye başladılar bu da bizi çok mutlu ediyor ve gurur duyuyorum” dedi.

"Dersim'den çıkmak ayrı bir gurur veriyor"

Erivan Barut, "Ben üç farklı dövüş sporu branşında da milli sporcuyum Boks, Kick boks ve Muaythai branşında Türkiye ve dünyada üç branşı aynı anda yapan ve böyle çok büyük başarılar elde eden sporcular yok, çok nadir bulunuyor. Ben de bunlardan biriyim ve Dersim'den çıktım, bu da bize çok ayrı bir gurur veriyor ve mutlu oluyoruz bu durumdan. Burası küçük bir şehir olduğu için olanaklarımız kısıtlı, biz kısıtlı olanaklara rağmen büyük başarılara imza attık. Ben ilk defa Türkiye'den Tokyo'ya çağrılan bir kadın sporcu olarak orada dövüşmeye gittim. Hiç yenilgisi olmayan Japon rakibime karşı mücadele edip orada bayrağımızı dalgalandırdık” diye konuştu.

Daha büyük başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Barut, "Hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu bu yolda hedefimize ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu uzun meşakkatli yolda bana destek veren, emek veren antrenörüm Gürsel Tayam'a ve aileme teşekkür ediyorum. Yine Dersim'de yaşayan duyarlı iş adamları, kurumlar ve valiliğimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Barut'un antrenörü Gürsel Tayam: Zor şartlar altında birçok derece aldık

Dersim Kick Boks Spor Kulübü'nü kurduktan kısa zaman sonra Erivan Barut'un başarıları ile isimlerini duyurduklarını ifade eden Erivan Barut'un antrenörü Gürsel Tayam, "2014 yılında Dersim Kick Boks Spor Kulübü'nü kurduk. Kulübümüz zor şartlarda küçük bir yerde devam ettirdik ve kısa zaman içinde insanların yardımıyla zor şartlar altında birçok derece aldık. Kulübümüzü Türkiye'de sayılı kulüpler arasına koyduk. Dersim Kick Boks Spor Kulübü şimdi dünyada tanınan bir kulüp, birçok ülkede başarı elde ettik. Üç ayrı branşta dünya dereceleri ve Avrupa dereceleri elde ettik. İlimizde Erivan Barut üç ayrı branşta şampiyonluklar aldı" dedi.

“Şu anda insanlarımız gözü kapalı bir şekilde çocuklarını gönderiyorlar”

Tayam, "Erivan'nın üç ayrı branşta şampiyon olması insanlarımız açısından gençlerimiz açısından güzel bir şey oldu. Şu anda insanlarımız gözü kapalı bir şekilde çocuklarını gönderiyorlar çünkü Erivan'ı örnek alıyorlar. Erivan örnek bir sporcu çünkü üç branşta şampiyonluğu var. Bu yüzden aileler çocuklarını buraya gönderiyor. Aileler buraya gelip Erivan ile fotoğraf çektiriyor bu da hoşumuza gidiyor ve gururlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

200 sporcuya sahip olan Dersim Kick Boks Spor Kulübü, birçok branşta dereceye giren sporcularıyla ön plana çıkıyor.

Sporcu Musa Tan, "6 yıldan beri Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusuyum, bu süre içerisinde başarılarım da oldu başarısızlıklarım da oldu. İki kez Türkiye ikinciliğim oldu üç kez de şampiyonluğum oldu. Geçen yıl da Özbekistan da uluslararası bir şampiyonluk düzenlendi orada ikinci olmuştum" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli