ZAZACASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ - Dersimli sporcu dünya şampiyonu oldu

19-06-2023
Rûdaw
Etiketler Dersim Sporcu Zazaca Erivan Barut Dünya şampiyonası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dersimli sporcu Erivan Barut, Macaristan’da düzenlenen Kick Boks Dünya Kupası’nda dünya şampiyonu oldu.

Erivan Barut’un dünya şampiyonluğu ile ilgili Dersim Valiliği’nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Erivan Barut’un fotoğralarının da yer aldığı açıklamada, “Dünya Şampiyonu Erivan Barut. Macaristan'da yapılan Kick Boks Dünya Kupası'nda, şampiyon olarak altın madalya ve kupanın sahibi olan Erivan Barut’u gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” ifadeleri yer aldı.

Erivan Barut kimdir?

Dersim merkeze bağlı Batman köyünde annesiyle yaşayan Erivan Barut, 2016 yılında spora başladı. Zamanla turnuvalara katılmaya başlayan Barut, boks, kick boks ve muaythai branşlarında dereceler aldı.

Barut, muaythai ve kick boksta katıldığı turnuvalarda Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisi olan Erivan Barut, geçen yıl 2022’de Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda altın madalya almıştı.

Zazacasıyla gündem olmuştu

Erivan Barut geçen yıl TRT Kurdi’de katıldığı bir spor programında Zazaca konuşmaya çalışırken çok sayıda Türkçe kelime kullandığı için sosyal medyada gündem olmuş, ardından anadili Zazacayı öğreneceğine söz vermişti.

Barut, “Düşülen durum bir halkın trajedisi sanıyorum. Ve bundan sonraki işlerim arasında dilimi öğrenmek de olacak kesin. Dağlı bir kentin son kuşaklarından sadece bir tanesiyim. Benim gibi hatta benden daha kötüsü dilimize yabancı olan gençlerin sayısı o kadar çok ki anlatamam” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.