İlaldı: Elazığlı ve Kürt olduğumuz için hedef gösteriliyoruz

27-08-2023
Etiketler Celal İlaldı Arda İlaldı Helin Rojda İlaldı
A+ A-

Haber Merkezi – Kürt iş insanı Celal İlaldı’nın oğlu Arda İlaldı, sosyal medyada yayınlanan video sonrası kendilerinin lince uğradığını belirterek “Elazığlı olmamız ve Kürt iş insanı olmamız ayrıca tüm yaşantımızda demokratik bir düşünceye sahip olmamızdan dolayı birtakım ayrıştırıcı faşist zihniyetler ve gayri ciddi kişiler tarafından hedef gösterilmiş durumdayız” açıklamasında bulundu.

Sosyal medya üzerinden geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir video gündem oldu. “Helin Rojda İlaldı” isimli kişinin paylaştığı görüntülerde, bir ailenin pazar kahvaltısı dikkat çekti.

Eşiyle birlikte aile evine pazar kahvaltısına giden İlaldı’nın paylaştığı görüntülerin ardından söz konusu ailenin kim olduğu ortaya çıktı.

Helin Rojda İlaldı'nın babasının, Kürt iş insanı Harput Şirketler Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı Celal İlaldı olduğu öğrenildi.

Öte yandan İlaldı'nın paylaştığı görüntülerde, “Ağabeyim” dediği kişinin de Arda İlaldı olduğu öğrenildi.

Arda İlaldı’nın ise İstanbul’dan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı olduğu öğrenilirken İlaldı ailesi sosyal medyada hedef alındı.

Video sonrası kendi hesabından bir açıklama yayınlayan Aziz İlaldı, kendisinin, ailesinin ve şirketlerinin linç kampanyasına maruz kaldığını belirtti.

Açıklamada, “Elazığlı olmamız ve Kürt iş insanı olmamız ayrıca tüm yaşantımızda demokratik bir düşünceye sahip olmamızdan dolayı birtakım ayrıştırıcı faşist zihniyetler ve gayri ciddi kişiler tarafından hedef gösterilmiş durumdayız” denildi.

Yeşil Sol Parti adaylığına ilişkin olarak da “Kürt halkına yokluğu ve yoksulluğu dayatan zihniyete karsı en büyük cevabımız ve cesaretimiz ‘Yesil Sol Partisi’nin milletvekili adayı olmakla verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Celal İlaldı kimdir?

1946’da Elazığ’ın Sivrice ilçesinde doğan Kürt iş insanı Celal İlaldı, Harput Group Şirketler Grubu’nun kurucusu ve aynı zamanda grubun onursal başkanlığını yapıyor.

Babasını altı yaşında kaybetmiş, yoksulluk içinde büyümüştür. 10 yaşında Adana'ya giderek çalışmaya başlamış, 1966 yılında İstanbul'a yerleşmiştir.

İlaldı’nın şirketleri turizm, inşaat ve tekstil alanlarında faaliyet gösteriyor.

2019 yılında hayatına dair "yorungehaber" adlı siteye bir demeç veren İlaldı, “Büyük hedefler koyarak üretime, yeniliğe ve eğitime birçok katkı sağladık. İlk iş deneyimime 1966 yılında İstanbul Hadımköy’de çavuş rütbesi ile askerlik yaparken kantin işletmeciliği ve fotoğrafçılık yaparak başladım. Terhis olduktan sonra İstanbul’un çeşitli kıraathanelerde garsonluk, bazı zamanlarda da mendil ve tütün ürünü satarak yaşamımı sürdürdüm. 1973 yılında Bakırcılar İlim Yayma Cemiyetinin çay ocağı ihalesini kazandım. 1975’te Çemberlitaş’ta ortağı olduğum büfeyi işletmeye başladım. 1976 yılında ise battaniye ve çorap imalatı işine girdim. Konfeksiyon firması ziyareti esnasında tekstil kırpıntısı geri dönüşüm işini öğrendim. Elazığlı Üniversite hocam ile birlikte İspanya’ya bu iş ile ilgili giderek, incelemeler yaptım. 1982 yılında Zeytinburnu’nda öğrendiklerimi açtığım iş yeri uygulamaya başladım” bilgisini veriyor.

1984’te kurumsal şirket olarak Harput Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve 1985’te Hazar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. firmalarını kurduğunu söyleyen İlaldı, “Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracata başladık. Merter’de aldığımız arsaya şirket merkez binasını inşa ettirdim. 1989’da Çatalca Elbasan Köyünde arsa alarak fabrika kurdum. Tekstil atık işi ile birlikte iplik bölümünü de faaliyetine ekleyerek, şirketin faaliyet alanlarını genişlettik. 1993’te ise Merter ve Çatalca’da döviz büroları açtım. 2003 yılında Silivri Ortaköy Sanayi bölgesinde fabrika binası inşaatı yaparak firma merkezini ve Çatalca’da bulunan üretim bölümünü buraya taşıdık. Daha sonra Çatalca’daki fabrika yerini yapılandırarak, yaklaşık yirmi işletmeye istihdam olanağı sağlayan Harput Sanayi Sitesine dönüştürdük. Ortaköy Sanayisi'nde mevcutta 9 fabrika binası inşaatı yaparak, faaliyetimize burada devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli