'Kürdistan’a bekleriz' demişti: Fenerbahçe’nin 'Arda İlaldı' kararı belli oldu!

4 saat önce
Etiketler Fenerbahçe Kürdistan Arda İlaldı
A+ A-

Haber Merkezi – Fenerbahçe Kongre Üyesi Kürt iş insanı Arda İlaldı, “Kürdistan’a bekleriz” ifadeleri sonrası sevk edildiği disiplin kurulunda kendisine herhangi bir ceza verilmediğini bildirdi.

Euro 2024 karşılaşmalarında Türkiye Milli Takımı, Portekiz Milli Takımı’na 3-0 yenilmiş, HDP’li eski milletvekili Ferhat Encü, “Bijî Portekiz- Yaşa Portekiz” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Encü’nün X hesabı üzerindeki paylaşımını alıntılayarak, “Sen vatansızsın, sen ahlaksızsın” diyerek hakaret ve aşağılayıcı bir paylaşımda bulunmuştu.

İstanbul’da yaşayan Fenerbahçe Kongre Üyesi iş adamı Arda ise İnce’nin söz konusu paylaşımını alıntılayarak, “Seni Kürdistan’a bekleriz” ifadelerini kullanmıştı.

 İlaldı, “Kürdistan’a bekleriz” paylaşımı nedeniyle ihraç için disiplin kuruluna sevk edilmişti.

“Fenerbahçe kongresinden ihraç dilekçesi” başlığıyla hazırlanan metinde, “Fenerbahçe Spor Kulübü, her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkemizin birlik ve beraberliğini savunan bir duruş sergilemiştir. Kulüp üyelerimizin de aynı değerlere sahip olması ve bu değerleri koruyup yüceltmesi gerektiğine inanmaktayız. Ancak Arda İlaldı’nın sosyal medya hesaplarında terör örgütü yanlısı paylaşımlar yaptığına dair somut deliller bulunmaktadır” ifadeleri yer almıştı.

“Herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir”

İlaldı bugün Fenerbahçe Kongresi’nin kendisine herhangi bir ceza vermediğini belirterek şu açıklamada bulundu:

“Fenerbahçe S.K disiplin kuruluna sevkim hakkında;

Hayatımı Kürt halkının değerlerine sahip çıkmaya adadığım ve dillendirmekten hiç bir zaman çekinmediğim için bir takım ayrımcı/ırkçı kişiler tarafından yoğun bir şekilde kulüpten ihracım için başvuru yapılmıştı.

Kongre üyesi olduğum Fenerbahçe S.K’da Disiplin Kurulu tarafından herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir.

Başta Kulüp Başkanımız Ali Koç’a, beraberindeki Yönetim Kuruluna ve Disiplin Kurulu üyelerine adil ve Kürt halkının değerlerine saygılı oldukları için teşekkür ederim.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli