Kürt sanatçıların konserlerine bir yasak da Bursa Valiliği'nden

26-05-2022
Rûdaw
Etiketler Mem Ararat Kürtçe konser yasağı Bursa
A+ A-

Haber Merkezi - Tüm biletleri tükenen Kürt sanatçı Mem Ararat’ın Bursa konseri Bursa Valiliği tarafından “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edildi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Kürt sanatçıların konserlerinin üst üste iptal edilmesi haberine bir yenisi eklendi.

Sevilen Kürt sanatçı Mem Ararat’ın Bursa konseri valilik tarafından iptal edildi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mem Ararat, 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan konserinin valilikçe iptal edildiğini duyurdu.

Konsere 3 gün kala iptal edilmesine tepki gösteren Kürt sanatçı Ararat, “Bütün biletlerin satıldığı, müzisyenlerin uçak biletlerinin alındığı, rezervasyonları ve benzeri hazırlıkların tamamlandığı konserimize 3 gün gibi kısa bir süre kala yasaklanması kuşkusuz ayrıştırıcı ve toplum vicdanını yaralan bir karardır” ifadelerini kullandı.

Meme Ararat açıklamasında mağduriyet yaşayan dinleyicilerden bilet ücretlerini geri almalarını istedi.

Ararat açıklamasının sonunda şunları dile getirdi:

“Kürtçe’nin bütün ağız ve lehçelerinden şarkılarımızı söylemeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” 

Öte yandan konseri organize eden Ziz Müzik Prodüksiyon şirketinden yapılan açıklamada ise; “Müziğe ve sanata yönelik engeller devam ederken, 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Mem Arart konseri, “kamu güvenliği” gerekçesiyle Valilik tarafından iptal edilmiştir” denildi.

Açıklamada, iptal kararının bu sabah saatlerinde konsere 3 gün kala kendilerine bildirildiği kaydedildi.

20 Mayıs'ta Kocaeli’de AK Partili Derince Belediyesi sanatçı Aynur Doğan’ın,   Metin & Kemal Kahraman kardeşlerin 17 Mayıs’taki Muş konseri valilik tarafından yasaklanmıştı.

Yasakların üst üste gelmesi üzerine Mikail Aslan ve Apolos Lermi’nin 11 haziran’da İstanbul Bosatancı’daki konseri iptal riski nedeniyle yapımcı şirket tarafından iptal edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli