Mem Ararat 4 ilde konser verecek

31-07-2023
Mem Ararat
Mem Ararat
Etiketler Mem Ararat Konser İzmir Denizli Kürt Sanatçı
A+ A-

Haber Merkezi - Kürt sanatçı Mem Ararat, Ağustos ve Eylül aylarında Ege ve Akdeniz’deki dört ilde bir dizi konser düzenleyecek. Ararat’ın son İstanbul konserinde büyük coşku yaşanmıştı.

Sanatçı Mem Ararat, Ağustos ve Eylül aylarında dört ilinde vereceği konserlerin tarihini Instagram hesabından paylaştı.

Buna göre Ararat ilk konserini Ziz Müzik Organizasyonuyla 10 Ağustos'ta Balkesir’deki Altınoluk Açıkhava Amfi Tiyatrosu’nda düzenleyecek. İkinci konser ise 13 Ağustos'ta İzmir'deki Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda.

Sanatçı 21 Eylül'de Denizli'de Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserinin ardından 22 Eylül'de Antalya Aktüel Açık Hava Sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Geleneksel türkülere modern yaklaşımını katan Mem Ararat’ın 28 Nisan akşamı İstanbul’dkai Volkswagen Arena’da düzenlediği konser çok beğenilmişti.

Mem Ararat kimdir?

Mem Ararat, 1981 yılında Mardin’in Derik İlçesine bağlı bir köyde dünyaya geldi. 

“Quling Ewr û Baran” Turna Bulut ve Yağmur) isimli ilk stüdyo albümünü  2013 yılında paylaştı ve profesyonel müzik serüvenine bu albümle başladı.

Daha sonraki yıllarda sırasıyla “Kurdîka”, “Xewna Bajarekî” (Bir Şehrin Rüyası) “Niştiman” (Memleket) ve “Pesna Evînê”(Aşka Övgü) adlı albüm çalışmalarını dinleyenleri ile paylaşan Mem Ararat çok geniş kesimlerce ilgiyle takip edilmeye başlandı.

Geleneksel Kürt müziğini modern dokunuşlar ile icra eden Ararat ayrıca kendi yazdığı ve bestelediği şarkılarla dikkatleri üzerinde topladı.

Türkiye ve yurt dışında pek çok konserler verdi. Genç yaşına rağmen en çok dinlenen ,en çok bilinen Kürt müzisyenleri arasında yerini aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli