Lice'de çocuğa işkence: 1 komiser ve 4 polis gözaltına alındı

26-03-2023
Etiketler Diyarbakır Lice İşkence
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde 14 yaşındaki çocuğa işkence edilmesine ilişkin, bir komiser ve 4 polisin gözaltına alındığını ve görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Sosyal medyada gözleri ve vücudunda morluklar olan bir çocuğun videosu infial yaratmış, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun Newroz günü polis olduğu belirtilen kişilerce işkence edildiği “İstiklal Marşı'nı ezberlemezse öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak kuytu bir yere atıldığı iddia edilmişti.

Rûdaw’ın ulaştığı çocuğun babası ve avukatı, 14 yaşındaki Yusuf D.’nin saatlerce işkence gördüğü, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği yönünde tehdit edildiğini aktarmıştı.

Videoda güçlükle konuşan 14 yaşındaki Yusuf D’nin kendisini polis olarak tanıtan kişilerce alıkonulduğunu, saatlerce işkenceye maruz kaldığını ve daha sonra ellerinin bağlanarak dere yatağına atıldığını söylediği görülüyor.

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yusuf D'nin il merkezindeki bir hastaneye başvurduğu, tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edildiği" ifade edilerek “Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart'ta İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleriyle soruşturulmaktadır” denildi.

“Soruşturma sürecini takip ediyoruz”

Öte yandan Yusuf D’nin kendisine işkence yapan biri komiser 3 polisi fotoğraflarından teşhis ettiği de öğrenildi. 

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de Twitter hesabı üzerinden konuya dair bir paylaşımda bulundu.

Eren, "Lice’de 14 yaşındaki Y.D’ye yönelik işkence ve kötü muamele olayı ile ilgili 5 polis hakkında başlatılan soruşturmada 2 polis Lice ilçesinde, 3 polis ise aldıkları rapor nedeniyle il dışında oldukları için Ankara’da gözaltına alınmıştır. Soruşturma sürecini takip ediyoruz" diye kaydetti.

Rûdaw’a konuşan çocuğun babası Yılmaz D. ve avukat Ramazan Karabulut, Yusuf D. isimli çocuğun dün polis olarak kendini tanıtan 4 kişi tarafından bir araca bildirilerek 7 saat boyunca kaba işkenceye maruz kaldığı “İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra bir dere kenarına elleri ile ayakları bağlanarak atıldığını doğrulamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli