DİYARBAKIR - Lice’de neler yaşandı?

26-05-2024
Etiketler Diyarbakır Lice Operasyon Mehmet Yıldırım Sofi PKK
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki akşam düzenlenen operasyonda öldürülen Mehmet Yıldırım’ın cenazesi toprağa verildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yıldırım’ın "Gri liste" de yer aldığını ve birçok olayda fail olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı kırsal Ortaç (Nenyas) Mahallesinde 24 Mayıs gece 22.00 sularında bir eve operasyon düzenlendi.

Burada yaşanan çatışmada ev sahibi Mehmet Yıldırım (45) yaşamını yitirirken bir jandarma üsteğmenin de yaralandığı açıklandı.

Yıldırım cenazesi toprağa verildi

Operasyonun ardından Yıldırım’ın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Nenyas Mahallesine getirildi ve toprağa verildi.

4 çocuk babası olduğu belirtilen Mehmet Yıldırım’ın (45) cenazesine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ve çok sayıda partili de katıldı.

DEM Parti Kaya: Her ölüm politiktir

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre dün aralarında DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’nın da yer aldığı bir heyet mahalleyi ziyaret etti.

MA’ya konuşan Kaya, olayın “yargısız infaz” dolduğunu belirterek, “Burada gerçekleşen her olay politiktir, her ölüm politiktir. Sivil halka yönelik saldırıları kabul etmiyoruz” dedi. 

Yerlikaya: Yıldırım "Gri liste" de yer alıyordu

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun hemen ardından X hesabından yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon esnasında jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları ile evde bulunan Mehmet Yıldırım arasında sıcak temas sağlandığını ifade etti.

Çatışmada bir jandarma üsteğmenin yaralandığını aktaran Yerlikaya, Yıldırım’ın "Gri liste"de yer alan “Sofi” kod adlı PKK üyesi olduğunu ve birçok olayda fail olduğunu belirtti.

Sözcü’nün haberine göre, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında iki ayrı dava dosyası bulunan Mehmet Yıldırım 7 yıldan beri firari sanık olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyordu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli