Türkiye’den atak: 8 askere kırmızı bülten

26-01-2017
Rûdaw
Etiketler Türkiye Darbe Yunanistan
A+ A-

 

Haber Merkezi -  Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminde Yunanistan'a kaçan 8 asker hakkında, dünya çapında İnterpol kanalıyla kırmızı bültenle aranmaları için karar verdi.

 

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminde Yunanistan'a kaçan 8 asker hakkında, dünya çapında İnterpol kanalıyla kırmızı bültenle aranabilmesi için nöbetçi sulh ceza hakimliğinden yakalama kararı talep edildi.

 

Başsavcılığın talebini değerlendiren nöbetçi sulh ceza hakimliği de 8 darbeci asker hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

 

Yunanistan, darbe sonrası  kaçan 8 askerin Türkiye'ye iadesine ilişkin bugün yapılan mahkemede, ilk dört askerin Türkiye'ye iade edilmemesi yönünde karar vermişti.

 

Bu arada Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 8 asker hakkındaki iade talebinin Yunan yargısı tarafından reddedilmesini yaptığı açıklamayla protesto ettiklerini duyurdu.


Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında şunlara yer verdi:

 

"Türkiye'de demokratik düzeni hedef alan, güvenlik güçlerimizden ve sivillerden 248 vatandaşımızı şehit eden, 2193 vatandaşımızı da yaralayan bir darbe girişiminde aktif rol alan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kasteden bu şahısların bağımsız Türk yargısı önüne çıkmasına engel olan bu kararı protesto ediyoruz. Yunan yargısının bu tavrı, uluslararası hukuk normlarına ve ilkelerine aykırı şekilde suçluların cezasız kalmasına ve mağdurların da haklarının ihlaline yol açmaktadır."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli